Stage Diversiteitsportaal

Ben jij op zoek naar een stage en wil jij bijdragen aan diversiteit en inclusie in organisaties? Dan is dit je kans

Solliciteer direct

Wat ga je doen?

  • Je werkt mee aan de helpdesk van het SER Diversiteitsportaal. Je hebt contact met bedrijven en ondersteunt ze bij vragen over wetgeving, diversiteitsbeleid en rapportage in het diversiteitsportaal.
  • Je draagt bij aan de data-analyse van de rapportages die door bedrijven worden aangeleverd in het SER Diversiteitsportaal.
  • Je werkt mee aan het organiseren van een dialoogsessie met bedrijven uit een bepaalde sector.

Sinds 1 januari 2022 geldt de wet ‘Evenwichtiger verhouding van vrouwen en mannen in de raad van commissarissen en bestuur’, ofwel de wet ‘Ingroeiquotum en streefcijfers’. Deze wet bevat een ingroeiquotum voor beursgenoteerde bedrijven en een verplichting voor de 5.000 grote bedrijven om jaarlijks te gaan rapporteren over doelen in de vorm van een streefcijfer, de m/v-samenstelling van het bestuur, de raad van commissarissen (rvc) en de subtop en de plannen van aanpak om de doelstellingen te bereiken. De SER helpt bedrijven hierbij en ondersteunt bij de rapportage.

De SER heeft de taak gekregen om de voortgang met de wet te monitoren en transparant te maken en een infrastructuur te ontwikkelen die bedrijven ondersteunt bij het vormgeven van diversiteitsbeleid en bij het realiseren van diversiteit. Deze infrastructuur is het SER Diversiteitsportaal, een online rapportageportaal.

Je komt te werken in het Programma Goed Bestuur en Innovatie bij het team Diversiteit in de top. Deze teams werken o.a. aan het verbeteren van de vertegenwoordiging van vrouwen in de top en subtop van bedrijven en meer diversiteit en inclusie in de top van het Nederlandse bedrijfsleven.

Wat kan je?

  • Je volgt een hbo- of wo-opleiding.
  • Je hebt interesse in vrouwenrechten, gendergelijkheid en diversiteit en inclusie in organisaties.
  • Je hebt ervaring met kwantitatieve data-analyse (statische vaardigheden) en hebt hier een operationeel werkniveau in.
  • Zowel mondeling als schriftelijk communiceer je makkelijk in de Nederlandse taal. Vaardigheid in de Engelse taal is een pré.
  • Je vindt het leuk om in contact te zijn met allerlei bedrijven en voelt je er goed bij om te e-mailen of bellen met nieuwe contactpersonen.
  • Je kunt zakelijk communiceren en schrijven.

Wat bieden wij?

Het betreft een meewerkstage van 32-40 uur per week voor een periode van ca. 6 maanden, start in september 2023. Je word begeleid door een stagebegeleider, maar we geven je ook de ruimte om zelfstandig werkzaamheden op te pakken en daar verantwoordelijkheid voor te dragen. Je komt bij de SER in aanraking met veel verschillende partijen, dus je hebt hier de ideale mogelijkheid om je netwerk op te bouwen. Met andere woorden: een unieke kans om praktijkervaring op te doen! Je ontvangt een stagevergoeding van € 747,- per maand bij een stageweek van 40 uur en een laptop en telefoon in bruikleen. We werken bij de SER hybride.

Over de SER

De Sociaal-Economische Raad (SER) adviseert kabinet en parlement over de hoofdlijnen van het te voeren sociaaleconomisch beleid. Ook faciliteert de SER akkoorden en convenanten en voert de SER bestuurlijke taken uit. In de Raad werken onafhankelijke kroonleden, werkgevers en werknemers samen. Bij de werkorganisatie van de SER werken ca. 170 medewerkers.

De medewerkers van de SER werken in een omgeving met een bijzondere dynamiek. Dicht bij de politiek, samen met allerlei partijen uit het maatschappelijk middenveld met vaak uiteenlopende belangen. Beleidsmedewerkers werken hier in projectteams aan actuele sociaaleconomische vraagstukken. Binnen de organisatie heerst een informele sfeer en is er veel persoonlijk contact.

Wij geloven dat diversiteit binnen onze organisatie bijdraagt aan de kwaliteit en het draagvlak van ons werk. We streven ernaar een organisatie te zijn waar iedereen zichzelf kan zijn en de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen.

Informatie en sollicitatie

We vragen je je cv te uploaden en om je motivatie voor deze stage bij de SER te omschrijven in het sollicitatieformulier. Uiterlijk een week na de sluitingsdatum van de stagevacature krijg je of telefonisch of per mail een reactie op je sollicitatie. Op donderdag 6 juli 2023 vindt er een kennismakingsgesprek plaats.

Voor meer informatie over de stage kun je contact opnemen met Roos van Rijn, Adviseur Mens & Organisatie beleidsmedewerker, via 06-10753074. Enthousiast geworden? Solliciteer dan uiterlijk 29 juni 2023 via onderstaand sollicitatieformulier!

Sollicitatieformulier


De velden met * zijn verplicht

De persoonsgegevens die je via dit formulier aan ons verstrekt, worden verwerkt in overeenstemming met de geldende wetgeving en onze Privacyverklaring.

Gebouw Sociaal-Economische Raad (SER) in Den Haag. © Christiaan Krouwels