SER-Scriptieprijs

De Sociaal-Economische Raad (SER) adviseert regering en parlement over het sociaal-economisch beleid. Op dat gebied is er bij de SER veel kennis in huis. De raad levert daarnaast zelf graag een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van talent op sociaal-economische onderwerpen. Want dat talent is cruciaal voor de toekomst van Nederland. Daarom heeft de SER een scriptieprijs die elke twee jaar wordt uitgereikt.

Wie kunnen er meedoen?

Je kunt meedingen naar de SER-Scriptieprijs als je tussen maart 2020 en maart 2022 een scriptie hebt geschreven over een sociaal-economisch onderwerp of één van de andere terreinen waarop de SER actief is. Het gaat om een scriptie aan een masteropleiding aan een Nederlandse universiteit of hbo-onderwijs. Ook buitenlandse studenten kunnen inzenden.

De inzending voor de scriptieprijs moet vóór 1 maart 2022 bij de SER zijn.

Meer weten? Bekijk hier het reglement met alle spelregels en de procedure voor het toekennen van de SER-Scriptieprijs.

Informatie over de SER-Scriptieprijs voor buitenlandse studenten is te vinden op de Engelstalige versie van de SER-website.

Win een geldprijs van € 2000

De winnaar van de SER-Scriptieprijs ontvangt een prijs van € 2000. Hij of zij mag bovendien de SER toespreken én een dagje meelopen met SER-voorzitter, Mariëtte Hamer. De overige twee genomineerden ontvangen een bedrag van € 500.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een bijeenkomst van de SER waarin de winnaar bekend wordt gemaakt. Dat is naar verwachting in het voorjaar van 2022.

Inschrijven?

Wil je in aanmerking komen voor de SER-Scriptieprijs 2022? Vul dan hieronder het inschrijfformulier in.

Heb je je scriptie al wel ingeleverd, maar nog geen cijfer? Dan kun je via het formulier hieronder de samenvatting insturen en je cijfer later mailen naar m.den.boef@ser.nl.


In de maand oktober 2021 zijn gegevens – ingevuld via sommige SER webformulieren – helaas niet altijd aangekomen wegens een technische storing. Heb je het idee dat jouw formulier, verzonden tussen 1-31 oktober 2021, nog niet in behandeling is genomen? Dan verzoeken we om het formulier graag nogmaals in te vullen. Onze excuses voor het ongemak.

Gehoord van SER-Scriptieprijs via:

Voeg hier een samenvatting van jouw scriptie toe (max 10,000 tekens) *

De velden met * zijn verplicht

Privacyverklaring

Uw persoonlijke gegevens worden gebruikt voor het registratieproces en worden na de uitreiking van de prijs verwijderd. Zie voor meer informatie over hoe uw gegevens worden gebruikt onze Privacyverklaring.

Jury

De juryleden zijn:
  • Mariëtte Hamer (voorzitter SER)
  • Tuur Elzinga (voorzitter FNV en vicevoorzitter SER)
  • Ingrid Thijssen (voorzitter VNO-NCW en vicevoorzitter SER)

De voorzitter van de SER is ook de voorzitter van de jury. De juryleden beoordelen de inzendingen op originaliteit, beleidsrelevantie, analytisch niveau en leesbaarheid. 

Vorige winnaars

De SER-Scriptieprijs werd in 2020 gewonnen door Sam Huberts met de scriptie Rekening houden met risico (pdf). Meer weten over zijn ervaringen? Bekijk zijn video

In 2020 waren de overige twee genomineerden:


Contact

Meer weten over de SER-Scriptieprijs 2022? Neem dan contact op met Marianne den Boef. T 06 44244817; m.den.boef@ser.nl