Ervaren en breed georiënteerde medewerker ICT

De Sociaal-Economische Raad (SER) adviseert kabinet en parlement over de hoofdlijnen van het te voeren sociaal-economisch beleid. Ook voert de SER bestuurlijke taken uit. In de SER werken werkgevers, werknemers en onafhankelijke kroonleden samen.

Het Facilitair Bedrijf bestaat uit de onderdelen Informatie- en Communicatietechnologie (ICT), Post en Archief, Receptie, Bedrijfsrestaurant en Onderhoudsdienst. Vanuit ICT worden circa 170 werkplekken beheerd. Het beheer van de ICT-omgeving is ondergebracht bij een externe provider.

Binnen het team ICT is een vacature ontstaan voor een

ervaren en breed georiënteerde medewerker ICT
(circa 32 uur per week, verdeeld over ten minste vier werkdagen)


Wat ga je doen?

In deze functie begeleid en ondersteun je, samen met een collega, het SER-secretariaat in het gebruik van ICT op de werkplek, audiovisuele middelen en communicatiemiddelen (telefonie, teleconferencing).

Concreet betekent dit onder andere de volgende werkzaamheden:
 • Je hebt een centrale rol binnen de SER en je bent het eerste aanspreekpunt voor vragen over ICT en geeft hier ondersteuning op. Hierbij fungeer je ook als intermediair tussen de SER en de leverancier waaraan het beheer van de ICT is uitbesteed;
 • Je beheert de werkplekken en verzorgt de gebruikersadministratie in de tooling van de externe provider;
 • Je beheert de telefooncentrale (aanmaken van nieuwe nummers, doorschakelingen etc.);
 • Je ondersteunt klanten in het gebruik van ICT/AV-apparatuur en (mobiele) telefonie;
 • Je bewaakt en controleert de voorgang van de service- en storingsmeldingen;
 • Je draagt zorg voor het optimaal functioneren van alle ICT en AV-voorzieningen die intern gebruikt worden en verhelpt de storingen daaraan;
 • Je ondersteunt bij ICT-projecten en implementaties van nieuwe producten;
 • Je adviseert gebruikers en management over veilig gebruik van ICT, databases/websites en communicatiemiddelen (telefonie, teleconferencing).

Wat breng jij mee?

Allereerst beschik je over een relevante ICT-opleiding op MBO-niveau 4. Je hebt een goede ICT-technische ervaring en -achtergrond. Daarnaast vraagt deze functie de volgende vaardigheden:

 • Je ben een breed georiënteerde proactieve ICT-er en kan goed gestructureerd en zelfstandig werken. Je beschikt over actuele kennis van de werking en het beheer van ICT-werkplekapparatuur, (wifi)netwerken, multifunctionals, telefoons, audiovisuele middelen en mobiele devices;
 • Je bent servicegericht, dienstverlenend en nieuwsgierig. Je volgt ICT-ontwikkelingen en komt met voorstellen hoe deze binnen de SER kunnen (of moeten) worden ingezet. We zoeken nadrukkelijk een aanpakker, iemand die zelf met ideeën en initiatieven komt om de ICT binnen de SER verder te professionaliseren;
 • Je gaat op een prettige manier om met gebruikers. Dit vraagt om sterke sociale en communicatieve vaardigheden en een gezonde dosis humor.

Wat bieden wij jou?

Bij de SER werk je in een omgeving met een bijzondere dynamiek. Hier wordt gewerkt aan gezamenlijk gedragen, toekomstbestendige oplossingen voor complexe vraagstukken. Daarnaast bieden wij je een informele werksfeer en een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden, waaronder een goede pensioenregeling bij het ABP en ruime scholings- en ontwikkelmogelijkheden.

Wij bieden een dienstverband voor de duur van één jaar, met daarna de mogelijkheid tot een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.

Informatie en solliciteren

Wil je meer weten over deze functie of het werken bij de SER? Neem dan contact op met Daniëlle van der Laan, teamleider HR, via telefoonnummer 070-3499633.
Enthousiast geworden? Dan ontvangen wij graag je sollicitatiebrief en CV! Je kunt deze tot 1 juli 2018 per e-mail sturen naar de afdeling HR: sollicitatie@ser.nl.

De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 12 juli 2018. De kandidaten die hiervoor worden uitgenodigd ontvangen op maandag 9 juli een uitnodiging. De tweede gespreksronde zal in de week daarna plaatsvinden.

Een assessment/opdracht kan onderdeel uitmaken van de procedure.

De SER streeft naar diversiteit in zijn personeelsbestand. Deze functie staat open voor mensen met een beperking. Aanpassingen zijn mogelijk, afhankelijk van de beperking.

SER-gebouw