Vacature jurist/beleidsmedewerker

De Sociaal-Economische Raad (SER) adviseert kabinet en parlement over de hoofdlijnen van het te voeren sociaal-economisch beleid. Ook voert de SER bestuurlijke taken uit. In de SER werken onafhankelijke kroonleden, werkgevers en werknemers samen. Het secretariaat telt circa 110 fte’s.

De Directie Bestuurszaken voert onder meer de wettelijke taken van de SER met betrekking tot medezeggenschap en fusies uit. Zo wordt bijvoorbeeld gewerkt aan het bevorderen van de medezeggenschap, aan het bemiddelen tussen een ondernemingsraad en de bestuurder en aan geschilbeslechting op grond van de SER Fusiegedragsregels. Verder worden door de directie uiteenlopende juridische werkzaamheden verricht.

Binnen de directie is een vacature ontstaan voor een

jurist/beleidsmedewerker

met name ten behoeve van medezeggenschap

Werkzaamheden

Het accent van de werkzaamheden ligt op de taken rond de uitvoering van de Wet op de Ondernemingsraden (WOR), waaronder die op het terrein van de beleidsmatige en administratieve ondersteuning van de twee bedrijfscommissies. Je draagt in belangrijke mate bij aan het kwalitatief goed en voortvarend beantwoorden van vragen over medezeggenschap, behandelen van bemiddelingsverzoeken en het schrijven van beleidsnotities, adviezen en oordelen. Bovendien onderhoud je contacten met partijen, ben je ondernemend, creatief en werk je graag in teamverband.

Wat vragen wij?

  • Een afgeronde relevante academische opleiding, bij voorkeur arbeidsrecht, medezeggenschapsrecht, en evt. staats- en bestuursrecht, ondernemingsrecht;
  • Minimaal 3 jaar kennis van en ervaring op het terrein van arbeids- en medezeggenschapsrecht;
  • Aantoonbaar inzicht in en/of ervaring met arbeids- en bestuurlijke verhoudingen;
  • Scherp analytisch vermogen en ervaring met het schrijven van beleidsnotities;
  • Ervaring met het organiseren en begeleiden van (bemiddelings)zittingen;
  • Goed zicht op relevante ontwikkelingen in de markt;
  • De vaardigheden om de doelen uit te dragen, relaties en netwerken op te bouwen en te onderhouden.

Wat bieden wij?

Een interessante en uitdagende functie in een compacte en professionele organisatie. Het betreft een dienstverband voor de duur van één jaar, met bij goed functioneren de mogelijkheid tot een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt maximaal € 4.986 bruto per maand op basis van een voltijds dienstverband.

Informatie en solliciteren

Voor informatie kun je contact opnemen met Rob Canters, HR Adviseur (070-3499634). Je sollicitatie kun je tot en met 20 oktober 2017 richten aan sollicitatie@ser.nl, ter attentie van de afdeling HR.

De SER streeft naar diversiteit in zijn personeelsbestand. Deze functie staat open voor mensen met een beperking. Aanpassingen zijn mogelijk, afhankelijk van de beperking.

SER-gebouw