Vacature beleidsmedewerker

De Sociaal-Economische Raad (SER) adviseert kabinet en parlement over de hoofdlijnen van het te voeren sociaal-economisch beleid. Ook voert de SER bestuurlijke taken uit. In de SER werken onafhankelijke kroonleden, werkgevers en werknemers samen. Het secretariaat telt circa 110 fte’s.

De Directie Bestuurszaken voert onder meer de wettelijke taken van de SER met betrekking tot medezeggenschap en fusies uit. Zo wordt bijvoorbeeld gewerkt aan het bevorderen van de medezeggenschap, aan het bemiddelen tussen een ondernemingsraad en de bestuurder en aan geschilbeslechting op grond van de SER Fusiegedragsregels. Verder worden door de directie uiteenlopende juridische werkzaamheden verricht.

Binnen de directie is een tijdelijke vacature ontstaan voor een

beleidsmedewerker

met name ten behoeve van medezeggenschap

Werkzaamheden

Als beleidsmedewerker ga je vooral meewerken aan medezeggenschapsvraagstukken. Zo ben je nauw betrokken bij verschillende taken van de SER rond de uitvoering van de Wet op de Ondernemingsraden. Je bent een aanpakker die zich graag bezighoudt met verschillende taken. Je draagt (gedeeltelijke) verantwoordelijkheid voor de secretariaatsvoering van de Stichting Certificering Opleiding Ondernemingsraden (SCOOR) en je maakt deel uit van het secretariaat van de Commissie Bevordering Medezeggenschap (CBM) en de twee Bedrijfscommissies. Je hebt goed zicht op de doelgroepen en hoe je die kunt bereiken. Je vindt het leuk om in teamverband te werken en op een ondernemende en creatieve manier de doelen van de Stichting en de commissies te (helpen) bereiken.

Wat vragen wij?

  • Een afgeronde relevante academische opleiding, bijvoorbeeld rechten of sociale wetenschappen;
  • Kennis van en ervaring op het terrein van de medezeggenschap en evt. secretariaatsvoering;
  • Aantoonbaar inzicht in arbeidsverhoudingen en maatschappelijke ontwikkelingen;
  • Ervaring met (het schrijven van) beleidsstukken en notities;
  • Scherp analytisch vermogen en goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden;
  • Een ondernemende, actieve en op samenwerking gerichte houding;
  • Creativiteit, tact en zorgvuldigheid in het uitdragen van de doelen;
  • De vaardigheid om relaties en netwerken op te bouwen en te onderhouden.

Wat bieden wij?

Een dienstverband voor de duur van een jaar in een compacte en professionele organisatie. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.986 bruto per maand op basis van een voltijds dienstverband.

Informatie en solliciteren

Voor informatie kun je contact opnemen met Rob Canters, HR Adviseur (070-3499634). Je sollicitatie kun je tot en met 20 oktober 2017 richten aan sollicitatie@ser.nl, ter attentie van de afdeling HR.

De SER streeft naar diversiteit in zijn personeelsbestand. Deze functie staat open voor mensen met een beperking. Aanpassingen zijn mogelijk, afhankelijk van de beperking.

SER-gebouw