Mirjam Bach: Beleidsmedewerker Directie Bestuurszaken

“De ontvangst was als een warm bad”


Ik houd van verandering en diversiteit. Mijn loopbaan was dan ook geen ‘rechte weg’ naar de SER. Het snijvlak tussen recht, organisatie en mens ligt mij wel. Daarom ben ik mij na mijn studie Nederlands recht en een aantal jaren advocatuur gaan specialiseren in arbeids- en medezeggenschapsrecht. Later heb ik nog een opleiding Strategisch Human Resource Management gevolgd.

Nadat ik voor enkele vakbonden en werkgeversorganisaties had gewerkt, heb ik bij de SER gesolliciteerd. De wereld van sociale partners kende ik al goed. Bij de SER komen daar de kroonleden bij; ‘knappe koppen’ op hun vakgebied én bruggenbouwers. Voor mij heeft dat toegevoegde waarde.

De ontvangst bij de SER was hartelijk. De (werk)sfeer is goed en collegiaal. Ik kreeg de tijd om te wennen aan mijn nieuwe werkomgeving en een goede begeleiding. Heel fijn!

Mijn werk als Beleidsmedewerker is divers. Zo werk ik voor het secretariaat van de Commissie Bevordering Medezeggenschap (CBM) en daarnaast ben ik secretaris van de Commissie Klachtenbehandeling Aanstellingskeuringen (CKA). Verder behandel ik ook vragen van ondernemingsraden en zaken van de Bedrijfscommissies.
In de rol van secretaris functioneer je als ‘spin in het web’ en ‘smeerolie’ en heb je contact met een breed scala aan mensen. Je schakelt tussen regie, procedure, proces en inhoud. Bovendien kan je de diepte in met betrekking tot maatschappelijk relevante onderwerpen.

Ik vind mijn werk erg leuk. Je werkt in een krachtenveld met drie geledingen: werkgevers, werknemers en kroonleden. De processen en projecten zijn divers en vaak complex. Soms is het een lange weg van A-naar-B, maar dat hoort bij het werk en is uitdagend. Ik ben bovendien op kwalitatief hoog niveau en analytisch bezig. Daarnaast werk ik veel samen met collega’s, die bekwaam en sympathiek zijn en een dienstbare instelling hebben.
Er zijn hier volop opleidingsmogelijkheden. Zo heb ik onlangs op Nyenrode het Executive Programma Moderne Medezeggenschap gevolgd en krijgen we intern weer een aantal modules ‘Poldervaardigheden’ aangeboden.
Tot slot kan ik als lid van de Kunstcommissie bij de SER mijn culturele interesse en creativiteit kwijt. Kortom: de SER biedt volop uitdaging, variatie en een prettige werkomgeving.  

Werken bij de SER: Mirjam Bach