Janneke Doornebal: Senior communicatieadviseur/persvoorlichter afdeling Communicatie

“Ik voel me hier thuis”


Bij de SER doe ik verschillende werkzaamheden, maar ik heb één grote taak. Ik ben senior communicatieadviseur en persvoorlichter voor de Borgingscommissie van het Energieakkoord (BEA). Ik ben hier verantwoordelijk voor een aantal communicatiemiddelen, zoals de inhoud en uitstraling van de website. Daarnaast heb ik contacten met de pers. Zo begeleid ik de voorzitter van de commissie bij interviews en heb ik nauw contact met communicatieprofessionals van organisaties die het Energieakkoord hebben ondertekend.

De SER staat in mijn ogen voor: bedachtzaam, gedegen, dienstbaar en professioneel. Deze kernwoorden komen meteen bij mij op en omschrijven in vogelvlucht de bedrijfscultuur van de SER. Er heerst hier een goede, collegiale sfeer, waar iedereen hard werkt en men zowel kennis als ervaring heeft op uiteenlopende terreinen. Met bewondering kijk ik naar mijn collega’s die zowel het grote overzicht bewaken als oog voor de details hebben. Ik vind de SER een bijzondere organisatie. Ik voel me hier thuis.

Werken bij de SER betekent werken met onderwerpen die ertoe doen en maatschappelijk relevant zijn. Vrienden vragen wel eens aan mij of werken bij de SER niet saai is. Blijkbaar hebben ze het idee dat hier niet veel gebeurt. Ik zou ze wel eens een dagje willen laten meelopen, want wat ik doe voor de Borgingscommissie is verre weg van saai. Het energieakkoord staat continue in de belangstelling. Extern heeft iedereen er wel een mening over, zowel de media als de samenleving en zowel positief als negatief. Intern bestaat de commissie uit meer dan veertig zeer uiteenlopende leden. Die moeten het onderling steeds met elkaar eens proberen te worden. Niet voor een week, maar voor de komende jaren. Hierdoor is snel kunnen schakelen belangrijk om overal adequaat op te kunnen inspelen. Dat maakt het werk heel dynamisch. Het is daardoor geen dag hetzelfde.

Leren bij de SER betekent – letterlijk – leren. Zo kregen we aan het begin van het jaar een in company-training over de nieuwste ontwikkelingen in ons vakgebied. Dit was een leerzaam traject van een aantal bijeenkomsten en resulteerde in meer kennis over communicatie. Tegelijkertijd leverde het ons inspiratie, creativiteit, een gezamenlijke kijk en referentiekader op en daarmee nog meer plezier in ons werk. Bij de SER is leren een continu proces.

Werken bij de SER: Janneke Doornebal