Home | Secretariaat | Werken en leren bij de SER

Werken bij de SER

SER: de raad

De Sociaal-Economische Raad adviseert regering en parlement over de hoofdlijnen van sociaal-economisch beleid. De raad bestaat uit 33 leden, verdeeld over 11 vertegenwoordigers van werknemersorganisaties, 11 van werkgeversorganisaties en 11 kroonleden.

SER: het secretariaat

Het secretariaat van de SER ondersteunt de raad in zijn dagelijks werk en telt ongeveer 125 mensen: beleidsmedewerkers, secretaresses, stafmedewerkers en facilitaire medewerkers. Het secretariaat is gevestigd aan de Bezuidenhoutseweg 60 in Den Haag. Het SER-gebouw is met het openbaar vervoer goed te bereiken; het ligt op ca. 10 minuten lopen van het Centraal Station.

Professionaliteit en competenties

Bij de SER werk je ook aan je eigen ontwikkeling. In je baan krijg je de ruimte om je professionaliteit en competenties verder te ontwikkelen. Wij hechten grote waarde aan een gedegen kennis van je vakgebied en aan een dienstverlenende instelling. Er zijn ruime opleidingsmogelijkheden. Beleidsmedewerkers werken in projectteams aan actuele sociaal-economische vraagstukken. Samen met de medewerkers van de ondersteunende afdelingen zorgt dit voor optimale werkomstandigheden.

Stage

Het SER-secretariaat is bescheiden van omvang en kan daarom maar een beperkt aantal stageplaatsen bieden. Voordat je een stageverzoek instuurt, kun je beter eerst telefonisch bij de afdeling HR navragen of er voor jouw opleiding stagemogelijkheden zijn.

Karima Moaddine
“Me inzetten voor dingen die er écht toe doen”
Karima Moaddine- Beleidsmedewerker Sociale Zaken