Home | Secretariaat | Kunst bij de SER | Kunstwerk in de hal

Kunst bij de SER: Kunstwerk in de hal

Nieuw kunstwerk bij de SER

De SER heeft op 26 april 2017 een kunstwerk van Lawrence Kwakye aangekocht. Het gaat om het werk ‘The Run out’. Het werk, een wandkleed van 93 bij 145 centimeter, is onderdeel van zijn serie Duration – De waarde van de winkelvloer.

Het wandkleed is een gelaagd werk, gemaakt van jute/linnen, olieverf en glow-in-the-darkstrepen die oplichten in het donker. Het aangekochte werk is de afbeelding op de affiche van de expositie van Kwakye bij de SER tussen 17 februari en 31 maart 2017. Deze expositie had als centraal thema: de winkelleegstand als metafoor.

Kwakye is al tijdenlang gefascineerd door lege winkelpanden in de stad. Hij fotografeert ze van buitenaf, door de ruiten heen, vanuit allerlei hoeken.

De lege winkelpanden van Kwakye steken klassieke thema’s als schoonheid en verval, werkelijkheid en waarheid in een heel nieuw jasje. Het zijn conversation pieces, ze dagen je uit tot discussie. Door de verschillende lagen krijgt het thema perspectief. Als je langer naar The Run out kijkt, word je als kijker gereset.

Kunst bij de SER