Home | Secretariaat | Kunst bij de SER | Kunsttentoonstelling

You don’t see things as they are – Expositie Michaël Ferron

Van 11 januari t/m 22 februari 2018 kunt u in het SER-gebouw de expositie ‘You don’t see things as they are’ zien, van de fotograaf Michaël Ferron.

Michaël Ferron

Michaël Ferron (Amsterdam, 1963) werkte korte tijd als documentair fotograaf en heeft daarna een eigen vorm van geënsceneerde fotografie ontwikkeld. In zijn werkwijze begint hij met het verzamelen van voorwerpen en materialen, die aansluiten bij zijn associaties met het onderwerp. Daar gaat hij mee schuiven, knippen en plakken tot een nieuwe en verrassende samenhang waarbij techniek en licht als smeermiddel worden gebruikt om een eigentijds commentaar geven over onze samenleving.
Zijn foto’s vallen op door hun fantasie, zorgvuldig gebruik van licht en kleuren een lichte dosis humor.
Ferron maakt zijn statement door zware onderwerpen als geweld, genetische manipulatie, religie en mensenrechten luchtig neer te zetten. Om de contrasten kracht bij te zetten, laat hij de belichting beurtelings snoeihard zijn, of streelzacht.
Omdat de foto’s zonder photoshop tot stand komen, is de menselijke imperfectie altijd aanwezig. Alles heeft, al is het slechts in zijn studio, echt even bestaan.

Ferron is reeds een bekende bij de SER al omdat hij speciaal voor de SER het kunstwerk ‘Het hoofd, het hart en de materie’ maakte voor de Raadzaal.

Lees hier de betekenis achter dit werk.

You don’t see things as they are – Expositie Michaël Ferron
Kunst bij de SER