SERmagazine nr. 5 - mei 2018

4 mei 2018

Solidariteit

Cijfers, modellen en visie
Albert van der Horst van het CPB is sinds april 2018 plaatsvervangend kroonlid. Wat doet hij bij het CPB,hoe kijkt hij naar de SER en naar de combinatie van de rollen van adviseur en onafhankelijke, objectieve rekenaar? 

Doe-agenda
Het blijven ontwikkelen van de beroepsbevolking is essentieel, vinden overheden, sociale partners, onderwijs en bedrijfsleven. Hoe dat moet gebeuren? Dat is vooral een proces van blijvend samenwerken en ‘leren door te doen’.

Energietransitie en werk
Door de energietransitie gaan veel banen verdwijnen en komen er veel banen bij. ‘De grote uitdaging daarbij is mismatches voorkomen’, legt Henri de Groot, voorzitter van de SER-commissie Energietransitie en werkgelegenheid, uit. 

Statushouders aan het werk
Issayas Adhanom is blij met het werk dat hij heeft dankzij het project Statushouders aan het werk. En niet alleen hij heeft baat bij het project.

Anders Reizen
In de nieuwe serie Best practices aandacht voor Anders Reizen. Een coalitie van het bedrijfsleven, ngo’s en de overheid, die zich inzet voor 50 procent CO2-reductie in zakelijke mobiliteit in 2030.

Als ik later groot ben
Karin du Mée besloot vijf jaar geleden het roer om te gooien. Ze stopte met haar werk bij de bank en begon samen met haar man een ijssalon. Inmiddels is ook een tweede vestiging geopend.

Verder in dit nummer

Zeepkist: Caroline Rietbergen (FNV), Brugwachter
Column: Annette Birschel, Fiets
Meedoen: Erwin Hout
SER Kort

 

 

SERmagazine nr. 5 - mei 2018
SERmagazine