Home | Publicaties | SERmagazine | 2018 | Februari 2018

SERmagazine nr. 2 - februari 2018

2 februari 2018

Diversiteit
Vorige maand maakte de vrouwelijke premier van Nieuw-Zeeland bekend dat ze zwanger is van haar eerste kind. ‘Ik ben straks premier én moeder’, verklaarde ze. Waaraan ze toevoegde dat haar echtgenoot als stay at home dad grotendeels voor het kind zal gaan zorgen...


Sterker VCP-geluid
De Vakcentrale voor Professionals (VCP) is qua ledental verdubbeld en krijgt daarom een tweede zetel in de SER. Voorzitter Nic van Holstein ziet nieuwe uitdagingen.

Resultaat textielconvenant
Het convenant voor een duurzame textielsector werpt na een jaar vruchten af. Tijd om door te pakken, vindt convenantvoorzitter Pierre Hupperts.

De mens centraal
In het werk van econometrist Mirjam van Praag staat de mens centraal. Ondernemerschap kun je leren, blijkt uit haar onderzoek. Na zeven jaar neemt ze afscheid van de SER.

Samenwerken met robots
De opkomst van kunstmatige intelligentie betekent dat mens en robot steeds meer gaan samenwerken. Wat betekent dat voor de arbeidsmarkt? Hoogleraar Peter-Paul Verbeek ziet vooral kansen.

Groene bussen
Het openbare busvervoer vergroent in rap tempo. In 2012 is afgesproken dat alle OV-bussen in 2030 emissievrij rijden. 9292-directeur Stefan Hulman over het succes van de Green Deal.

Meedoen
Eren Polat (29) heeft sinds zijn zeventiende een reumatische aandoening. Toch werkt hij fulltime als opleidingscoördinator. ‘Mijn ziekte weerhoudt me er niet van mijn werk met plezier te doen.’


Verder in dit nummer

Zeepkist: Fried Kaanen, Samen circulair
Column: Yvonne Zonderop, De seculiere ‘bubble’
SER Kort
Als ik later groot ben
SERmagazine nr. 2 - februari 2018
SERmagazine