Home | Publicaties | SERmagazine | 2017 | Oktober 2017

SERmagazine 10 - oktober 2017

5 oktober 2017

Droom

Middenklasse
Middengroepen hebben meer zekerheid nodig, stelt de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) in het advies De val van de middenklasse. Een gesprek met WRR-lid Godfried Engbersen.

Chronische ziekte
Eén op de drie werknemers heeft een chronische ziekte. De SER bracht daar vorig jaar advies over uit en gaat nu de aanbevelingen uitwerken. Er komt bijvoorbeeld een centraal informatiepunt voor werk en gezondheid.

Integraal beleid
Regels op het gebied van werken, wonen en pensioenen beïnvloeden elkaar sterk, maar zijn niet optimaal op elkaar afgestemd. Betere afstemming levert meer welvaart op, stelt Frank Kalshoven, directeur Argumentenfabriek.

Platformeconomie
Websites als Airnbnb, Helpling en Deliveroo leveren nieuwe economische activiteit op. Nu is het tijd voor regulering, vinden hoogleraren Koen Frenken en Mies Westerveld.

Sociaal circulair
Circulair werken draait niet alleen om grondstoffen, maar ook om arbeid. Wat kunnen werknemers bijdragen, wat gaat er voor hen veranderen en wat hebben zij nodig? De SER maakte er een E-magazine over.

Meedoen
Willemijn Dekker (33) heeft een progressieve oogziekte. Ze moet met steeds nieuwe grenzen leren omgaan, maar werkt evengoed 32 uur. ‘Ik moet er niet aan denken werkloos thuis te zitten.’

Verder in dit nummer

Zeepkist: Eelco Tasma, Evenwicht
Column: Annette Birschel, Merkelen
SER Kort
Als ik later groot ben

SERmagazine nr. 10 - oktober 2017
SERmagazine