Home | Publicaties | SERmagazine | 2017 | November 2017

SERmagazine 11 - november 2017

3 november 2017

Uitgestoken hand 

Kinderen in armoede
Met extra geld én de aanbevelingen van de SER willen gemeenten de armoede onder kinderen beter aanpakken. Gaby van den Biggelaar, directeur Leergeld Nederland, over het probleem van werkende ouders met een te laag inkomen.

Psychologische test
Vragen naar de (psychische) gezondheid horen niet thuis in een sollicitatieprocedure. Toch worden ze vaak gesteld. De Commissie Klachtenbehandeling Aanstellingskeuringen houdt er een conferentie over.

Regeerakkoord
Het kabinet Rutte-III is van start gegaan. In de raadsvergadering van de SER, 27 oktober, zijn de plussen en minnen van het regeerakkoord besproken.

Gelderland voorop
Gelderland is voortvarend aan de slag gegaan met een regionale uitwerking van het Energieakkoord. Secretaris Thijs de la Court: ‘Iedereen mag meepraten, iedereen is betrokken.’

Sociaal ondernemen
Sociale ondernemingen en gemeenten hebben elkaar nodig, maar ondernemers vinden hun weg naar de gemeente niet makkelijk. Rotterdam wil dit veranderen met een Actiepan Sociaal ondernemen.

Meedoen
Wout van Baren (33) heeft moeite met leren en met te veel prikkels. Maar hij heeft ook ambities. Bijvoorbeeld bij het cateringbedrijf waar hij werkt. ‘Ik wil uitdagingen blijven aangaan.’

Verder in dit nummer

Zeepkist: Maxime Verhagen, Sociaal verantwoord
Column: Yvonne Zonderop, Succes en pech
SER Kort
Als ik later groot ben

SERmagazine nr. 11 - november 2017
SERmagazine