SERmagazine nr. 6 - juni 2017

1 juni 2017

Energieregisseur

De energietransitie kan slagen. Het is vooral een kwestie van willen, vindt Doekle Terpstra. Als voorzitter van ondernemersorganisatie Uneto-VNI ziet hij een regierol voor de installatiesector.

Combinatiebanen

Meerdere banen combineren: voor de een levert het een fijne afwisseling op, voor de ander stress. Op een SER-bijeenkomst verkenden werkgevers, werknemers en wetenschappers de voors en tegens.

Sociale rechtvaardigheid

De strijd voor sociale rechtvaardigheid is nog steeds actueel. FNV-bestuurder Catelene Passchier zet zich er graag voor in, als vicevoorzitter van de internationale arbeidsorganisatie ILO. Wereldwijd en in eigen land.

Techneuten gezocht

Welke impact heeft de energietransitie op de arbeidsmarkt? Er gaan banen verloren, er komen banen bij. In de techniek is er zelfs al een tekort aan mensen. Op verzoek van het kabinet verdiept de SER zich in dit vraagstuk.

Medezeggenschap

Wat heeft de medezeggenschap aan SER-adviezen over bijvoorbeeld scholing en digitalisering? Op een SER-bijeenkomst voor ondernemingsraden en bestuurders werden actuele adviezen toegelicht en besproken.

Meedoen

John Bisschop hoorde pas op zijn 45ste dat hij een vorm van autisme heeft. Daarmee vielen veel puzzelstukjes op hun plek. Na jaren van geworstel voelt zich nu thuis bij ict-dienstverlener Cardan.

Verder in dit nummer

Zeepkist: Leo Hartveld, Revolutie of overleg?

Column: Annette Birschel, Goede buren

SER Kort

Als ik later groot ben

SERmagazine nr. 6 - juni 2017

SERmagazine in PDF