Home | Publicaties | SERmagazine | 2017 | juli/augustus 2017

SERmagazine nr. 7/8 - juli/augustus 2017

6 juli 2017

Gezamenlijk doel

Ouderenzorg
In de ouderenzorg dreigt een fors personeelstekort. Hoogleraar verplegingswetenschap Petrie Roodbol sprak erover met jongeren bij de SER. Haar advies: ‘Maak ouderenzorg meer sexy.’

OR-strategie
Hoe komt een ondernemingsraad tot een visie, strategie en speerpunten? De nieuwe KoersKaart helpt OR-leden daarmee. Spelenderwijs zet de OR een strategie uit.

Eerlijk goud
Het vijfde IMVO-convenant is een feit: de goudsector tekende in juni voor eerlijke en duurzame handel. Voorzitter Giuseppe van der Helm over het proces en de toezeggingen.

Interne flexibiliteit
Een flexibele schil is niet de enige manier om als organisatie flexibeler te worden. Het kan ook heel goed met vaste medewerkers. Het vergroten van de interne flexibiliteit staat als onderwerp op de SER-agenda.

Toekomst van werk
De internationale arbeidsorganisatie ILO, bijna honderd jaar oud, is een discussie gestart over de ‘Toekomst van werk’. De SER en het ministerie van SZW schreven er samen een notitie over.

Meedoen
Tim van Zutphen (21) heeft cerebrale parese, oftewel spasticiteit. Naast zijn rechtenstudie werkt hij een dagdeel per week bij vermogensfonds FNO in Amsterdam. ‘Te veel thuis zitten is niet goed.’

Verder in dit nummer

Zeepkist: Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, De beste koopkracht
Column: Yvonne Zonderop, Gamen of participeren?
SER Kort
Als ik later groot ben

SERmagazine nr. 7/8 - juli/augustus 2017

SERmagazine in PDF