SERmagazine nr. 4 - april 2017

6 april 2017

Een aimabele vechter
Han Busker, de nieuwe FVN-voorzitter, staat bekend als aimabele bruggenbouwer. Maar vechten kan hij ook. Hij wil meer ‘echte’ banen en een fatsoenlijke oudedagsvoorziening voor mensen met zwaar werk.

Blijven leren
Leren stopt niet als het werkzame leven begint. Integendeel: blijven ontwikkelen is nodig om bij te blijven op de arbeidsmarkt. In een advies doet de SER aanbevelingen voor post-initieel onderwijs.

Kinderen in armoede
Een op de negen Nederlandse kinderen leeft in armoede. Volgens de SER wordt het hoog tijd om de oorzaken aan te pakken, in plaats van de effecten te bestrijden. Commissievoorzitter Nicolette van Gestel licht het net verschenen SER-advies toe.

Kim Putters over Nederland
Kim Putters, directeur van het SCP, trad in januari aan als kroonlid. Hij meet constant hoe Nederland ervoor staat. ‘De vraag is of we bruggen kunnen bouwen tussen de verschillende groepen in de samenleving.’

Adviesaanvragen
Net voor de verkiezingen in maart ontving de SER een brief van het kabinet met de verwachte adviesaanvragen voor 2017. Die variëren van gezond en veilig werken tot de sociale gevolgen van de energietransitie.

Meedoen
Jeroen de Reus heeft gehoorproblemen, Kamila Bernat beheerst het Nederlands nog niet voldoende. Toch zijn beiden in dienst bij architectenbureau Buro Boot. Ze zijn blij dat ze de kans krijgen mee te doen op de arbeidsmarkt.

Verder in dit nummer

Zeepkist: Semih Eski, Motorolie
Column: Annette Birschel, Waar is de nuchterheid?
SER Kort
Als ik later groot ben
SERmagazine nr. 4 - april 2017

SERmagazine in PDF