Home | Publicaties

Publicaties

De SER verstuurt sinds 1 januari 2014 geen papieren publicaties meer. Alle adviezen, rapporten en andere brochures zijn voortaan als PDF te vinden op de website. Reden is dat de SER het papierverbruik wil terugdringen. Bovendien is een digitale versie makkelijker doorzoekbaar.

 

Niet gevonden wat u zoekt?

probeer meerdere zoektermen in te vullen, selecteer categorieën of zoek binnen een bepaalde periode.
4741 resultaten gevonden
 • Optimalisering verlof na geboorte kind

  SER-adviezen, 2018/01, 16 februari 2018

  Het kabinet heeft een stap gezet met het voorstel om het betaalde partnerverlof na geboorte te verlengen naar zes weken. Volgens de SER zijn echter nog andere stappen: vereenvoudiging van de regels, andere ...

 • SERmagazine nr. 2 - februari 2018

  SERmagazine, 02 februari 2018

  SERmagazine februari 2018 met nieuws en informatie over de Sociaal-Economische Raad en de Stichting van de Arbeid.

 • Diversiteit

  SERmagazine, 02 februari 2018

  Vorige maand maakte de vrouwelijke premier van Nieuw-Zeeland bekend dat ze zwanger is van haar eerste kind. ‘Ik ben straks premier én moeder’, verklaarde ze. Waaraan ze toevoegde dat haar echtgenoot als ...

 • Nic van Holstein, voorzitter Vakcentrale voor Professionals

  SERmagazine, 02 februari 2018

  De Vakcentrale voor Professionals (VCP) is qua ledental verdubbeld en krijgt daarom een tweede zetel in de SER. Voorzitter Nic van Holstein ziet nieuwe uitdagingen.

 • Eerste jaarrapportage Convenant Duurzame Kleding en Textiel

  SERmagazine, 02 februari 2018

  Het convenant voor een duurzame textielsector werpt na een jaar vruchten af. Tijd om door te pakken, vindt convenantvoorzitter Pierre Hupperts.

 • Afscheid kroonlid Mirjam van Praag

  SERmagazine, 02 februari 2018

  In het werk van econometrist Mirjam van Praag staat de mens centraal. Ondernemerschap kun je leren, blijkt uit haar onderzoek. Na zeven jaar neemt ze afscheid van de SER.

 • Kunstmatige intelligentie verandert de arbeidsmarkt

  SERmagazine, 02 februari 2018

  De opkomst van kunstmatige intelligentie betekent dat mens en robot steeds meer gaan samenwerken. Wat betekent dat voor de arbeidsmarkt? Hoogleraar Peter-Paul Verbeek ziet vooral kansen.

 • 9292-directeur Stefan Hulman over Green Deal busvervoer

  SERmagazine, 02 februari 2018

  Het openbare busvervoer vergroent in rap tempo. In 2012 is afgesproken dat alle OV-bussen in 2030 emissievrij rijden. 9292-directeur Stefan Hulman over het succes van de Green Deal.

 • Eren Polat, opleidingscoördinator

  SERmagazine, 02 februari 2018

  Eren Polat (29) heeft sinds zijn zeventiende een reumatische aandoening. Toch werkt hij fulltime als opleidingscoördinator. ‘Mijn ziekte weerhoudt me er niet van mijn werk met plezier te doen.’

 • SER kort

  SERmagazine, 02 februari 2018

  FNV-demonstratie voor compensatie banenverlies havens, KPN wint Driehoek 3D-Trofee, Meer meepraten over pensioen in kleine bedrijven, Gesprek met Kamercommissie over MBO-advies, Hoogste aantal Fusiemeldingen ...

< << 1 2 3 4 5 ... 475 > >>