Genomineerden studeren aan VU Amsterdam en Rijksuniversiteit Groningen

Drie WO-scripties voorgedragen voor SER-Scriptieprijs 2008

vrijdag 18 april 2008 – Voor de SER-Scriptieprijs 2008 zijn in de categorie wetenschappelijk onderwijs drie scripties voorgedragen. Deze scripties zijn geschreven aan de Vrije Universiteit Amsterdam (Criminologie en Economie) en aan de Rijksuniversiteit Groningen (Nederlands Recht).

De jury heeft de drie genomineerde scripties gekozen uit totaal 107 inzendingen. De scripties moesten gaan over een van de werkterreinen van de SER. Bij de selectie is gekeken naar criteria als originaliteit, beleidsrelevantie, analytisch niveau en leesbaarheid.
De jury was aangenaam verrast door het niveau en de onderwerpkeuze van de inzendingen. Het juryrapport wordt op deze site bekendgemaakt.

Uit deze genomineerden (en de HBO-genomineerden) zal een jury onder leiding van SER-voorzitter Rinnooy Kan twee winnaars kiezen, één in de catagorie WO, één in de categorie HBO. De winnaars ontvangen ieder een prijs van € 2000, de overige genomineerden ontvangen elk € 500. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de raadsvergadering van de Sociaal-Economische Raad op vrijdag 16 mei 2008. Dan vindt ook de prijsuitreiking plaats.