Maike Schroers voorgedragen voor SER-Scriptieprijs 2008 (categorie HBO)

Woensdag 23 april 2008 – Maike Schroers is voorgedragen voor de SER-Scriptieprijs 2008 in de categorie HBO. Haar scriptie, Improvement of the Internal Organisation of a Middle-sized Distributor, is geschreven aan de Fontys Internationale Hogeschool Venlo (Economie – Organisatie Management).

De jury heeft de scriptie gekozen uit totaal 107 inzendingen, waarvan 14 HBO-scripties. De scripties moesten gaan over een van de werkterreinen van de SER. Bij de selectie is gekeken naar criteria als originaliteit, beleidsrelevantie, analytisch niveau en leesbaarheid. De jury komt tot deze voordracht omdat de scriptie een voor het MKB leerzaam voorbeeld geeft van de manier waarop relatief kleine, doch internationaal opererende organisaties nog beter kunnen presteren door een goede interne organisatie en verantwoordelijkheidsverdeling.

Uit de genomineerden (WO en HBO) zal een jury onder leiding van SER-voorzitter Rinnooy Kan twee winnaars kiezen, één in de catagorie WO, één in de categorie HBO. De winnaars ontvangen ieder een prijs van € 2000, de overige genomineerden ontvangen elk € 500. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de raadsvergadering van de Sociaal-Economische Raad op vrijdag 16 mei 2008. Dan vindt ook de prijsuitreiking plaats.

De genomineerden in de categorie WO-scripties zijn eerder bekendgemaakt.
 

HBO-nominatie