Home | Actueel | Werkprogramma | Skills Strategie NL

Skills Strategie NL

Skills Strategy framework voor Nederland

In een dynamische economie en arbeidsmarkt worden skills steeds belangrijker. Daarom zijn het kabinet en de SER in 2016 gezamenlijk gestart met het ontwikkelen van een nationale skills-strategie. De OECD ondersteunt dit proces met het skills strategy framework dat eerder is toegepast in onder andere Noorwegen en Oostenrijk. Dit framework biedt een strategische benadering bij het ontwikkelen, activeren en effectief benutten van skills en het verder versterken van het skills-systeem. Op 20 april 2017 heeft de OECD het rapport gepresenteerd tijdens een bijeenkomst bij de NS TechniekFabriek in Amsterdam . .

Drie dialoogbijeenkomsten

In 2016 hebben de SER, de e ministeries van OCW, SZW, EZ en Financiën en de OECD ten behoeve van de skills strategie drie dialoogbijeenkomsten georganiseerd.

  • De eerste bijeenkomst vond plaats op 21 maart 2016 en stond in het teken van het opsporen van de meest belangrijke uitdagingen op skills gebied.
  • Op 12 mei 2016 werden de belangrijkste uitkomsten gepresenteerd en samen met de deelnemers verder uitgediept.
  • Op 8 september 2016 heeft de laatste bijeenkomst plaats gevonden, die in het teken stond van praktijkvoorbeelden.

De voorbeelden, die de SER ontvangen heeft naar aanleiding van de dialoogbijeenkomst op 8 september 2016 zijn gebundeld. 


Gericht aan: Minister van OCW
voorbereid door: commissie Arbeidsmarkt- en onderwijsvraagstukken
voorzitter: drs. M.I. (Mariëtte) Hamer
secretaris: drs. B.P.M. (Brigid) Claassen (e-mailformulier)