Home | Actueel | Nieuwsberichten | 2010-2018 | 2017 | Tweede Kamer in gesprek met SER Jongerenplatform

Tweede Kamer in gesprek met SER Jongerenplatform

29 september 2017

Jongeren van nu moeten zelf actie nemen voor hun eigen toekomst anno 2050. Dat zei Jasper van Doremalen (JOB), één van de leden van het SER Jongerenplatform tijdens de presentatie van het Jongerenmanifest in de Tweede Kamer op donderdag 28 september. De Kamerleden prezen de jongeren om de sterke visie en de positieve toon van het Jongerenmanifest. Ook waren zij erg te spreken over de rol die de jongerenorganisaties samen in het SER Jongerenplatform weten te vervullen.

Werken en leren in de toekomst

Tijdens de bijeenkomst in de Tweede Kamer werd veel gesproken over de rol van onderwijs en ontwikkeling. Tessa Ruijgrok (Jong Management): ‘Leren en ontwikkelen vraagt om aanpassingsvermogen van zowel ondernemers als werknemers. Dat kunnen we alleen bereiken als we de jongere generaties aanmoedigen en inspireren hiermee aan de slag te gaan.’ Semih Eski (CNV Jongeren) bevestigde dit: ‘Jongeren kunnen zelf invloed uitoefenen op de toekomst die zij hebben, daarin moeten zij wel gestimuleerd worden’.

Samen werken aan een inclusieve samenleving

Aanwezige Kamerleden waren geïnteresseerd in de voorbeelden voor mogelijke oplossingen die de jongeren aandroegen, zoals brede brugklassen op de middelbare school. Diversiteit was hierbij een onderwerp van gesprek. ‘Onderwijs speelt een grote rol in segregatie, via het onderwijs kunnen we al bijdragen aan inclusieve samenleving,’ aldus Bob van Soolingen (ISO).
Het SER Jongerenplatform en Kamerleden nodigden elkaar uit om verder in gesprek te gaan over de rol van jongeren bij het stimuleren van leren en ontwikkelen in de samenleving.

SER Jongerenplatform

Het SER Jongerenplatform is opgericht in oktober 2015. Voorzitter Mariëtte Hamer: ‘Bij mijn aantreden als voorzitter van de SER heb ik er direct voor gepleit om ook het jongeren geluid binnen te halen bij de SER. In het huis van de SER zijn we dag in dag uit bezig met het maken van plannen gericht op de toekomst. Het is daarom niet meer dan logisch dat jongeren zelf hierin ook gehoord worden.’ De Jongeren adviseren de SER op diverse lopende trajecten en dragen zelf ook regelmatig onderwerpen aan.

Tweede Kamer in gesprek met SER Jongerenplatform
Tweede Kamer in gesprek met SER Jongerenplatform
Tweede Kamer in gesprek met SER Jongerenplatform
Alles over het thema