Home | Actueel | Nieuwsberichten | 2010-2017 | 2016 | Special over relatie OR & Commissaris

Special over relatie OR & Commissaris

14 december 2016

Een goede relatie en dialoog tussen ondernemingsraad en commissarissen is van levensbelang. Het zorgt voor draagvlak, draagt bij aan de productiviteit en aan innovatie en beperkt het verloop van personeel.
Dat is de centrale boodschap van het speciale magazine dat vanmiddag is geïntroduceerd tijdens het congres van de Alliantie Medezeggenschap en Governance in het SER-gebouw.

Gouden driehoek

Het wordt wel de gouden driehoek van de onderneming genoemd: bestuur, toezicht en medezeggenschap. In de link van toezicht en medezeggenschap valt nog veel te winnen. De commissaris verkeert in een vergelijkbare positie als de ondernemingsraad, zijn taken en belangen zijn goed vergelijkbaar. Beide houden toezicht op het beleid van het bestuur en op de algemene gang van zaken in de onderneming. Ze moeten meedenken én kritisch zijn. En ze moeten ook zelf ervoor zorgen dat ze voldoende geïnformeerd zijn.

Interviews en tips & tricks

In de special staat informatie over hoe bestuur, toezicht en medezeggenschap samen kunnen optrekken. Commissarissen, bestuurders en OR-leden zijn geïnterviewd over hun ervaringen en sociale partners geven hun visie. Ook staan in deze special tips en tricks en een handig overzicht van de wet- en regelgeving op dit gebied.

Alliantie Medezeggenschap en Governance

De Special OR & Commissaris is een eenmalige digitale uitgave van de Alliantie Medezeggenschap en Governance. De Alliantie is een initiatief van de SER, Nationaal Register, AWVN, CNV, FNV, MNO Platform, NCD, SBI Formaat, St. À Propos, VCP en WissemaGroup.

 

 

OR & Commissaris special


Open online publicatie

Alles over het thema