Home | Actueel | Congressen | 2017 | Ondertekening IMVO Verantwoord Goud

Ondertekening IMVO Verantwoord Goud

Maandag 19 juni | Nieuwspoort te Den Haag

In de afgelopen periode is door bedrijven en brancheorganisaties in de goudsector, de overheid, vakbonden en ngo’s gewerkt aan afspraken voor een verantwoorde waardeketen. Gefaciliteerd door de SER, onder onafhankelijk voorzitterschap van Giuseppe van der Helm, hebben deze besprekingen geleid tot de ‘Agreement on International Responsible Business Conduct of Companies in the Netherlands with Gold or Gold Bearing Materials in their Value Chains’ (het ‘IMVO-convenant Verantwoord Goud’).

Op maandag 19 juni a.s. wordt het convenant kort toegelicht en ondertekend door de partijen; ministerie van Buitenlandse Zaken, FNV, Hivos, IUCN NL, Solidaridad, UNICEF, Closing the Loop, Cookson Drijfhout, Fairphone, Lucardi, Philips, Sims Recycling, Schöne Edelmetaal en de Federatie Goud en Zilver (FGZ) een overkoepelend organisatie van de Nederlandse Juweliers en Uurwerkbranche (NJU) en de vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ).

Programma

De bijeenkomst vindt plaats in Perscentrum Nieuwspoort te Den Haag en begint om 16.30 uur. De bijeenkomst wordt ingeleid door SER-voorzitter Mariëtte Hamer. Daarna zullen minister Ploumen, Chris Kuscher van Cookson Drijfhout BV, Monique Lempers van Fairphone, Heske Verburg van Stichting Solidaridad, Patrick Thio van Federatie Goud en zilver en Reinhardt Smit van Closing the loop een paneldiscussie hebben. Het programma wordt gepresenteerd door Esther van Rijswijk.

De officiële ondertekening van de convenantsdocumenten vindt vooraf plaats gelijk met de inloop. Deze start om 15.30 uur. Er zal een fotograaf aanwezig zijn om dit moment vast te leggen. Hier is tevens een plaats om oude smartphones in te leveren bij het telefoon-inleverpunt van Closing the Loop. We sluiten de middag af met een netwerkborrel.

Goud
Alles over het thema