Home | Actueel | Congressen | 2014 | Regiobijeenkomsten Dialoog Toekomst Arbeidsmarkt

Regiobijeenkomsten Dialoog Toekomst Arbeidsmarkt

Regiobijeenkomsten Dialoog Toekomst Arbeidsmarkt 
20 maart 2014 Den Bosch – 26 maart 2014 Zwolle – 16 april 2014 Utrecht

De SER bereidt momenteel een advies voor aan minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) over de toekomstige arbeidsmarktinfrastructuur en de Werkloosheidswet. Vragen waarop de SER antwoord moet geven zijn: hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen aan de slag blijven of weer komen en dat ondernemers ook in de toekomst hun producten kunnen maken en diensten kunnen leveren? Zo’n advies is een complexe opgave voor de SER!

Om een goed beeld te krijgen van het huidige functioneren van de arbeidsmarkt gaat de SER met zo’n 400 personen in dialoog. De SER wil weten welke kansen deze Nederlanders zien, welke belemmeringen ze ervaren en vooral samen met hen nadenken over mogelijkheden de arbeidsmarkt te verbeteren.

De dialoogbijeenkomsten vinden plaats in Den Bosch op 20 maart, in Zwolle op 26 maart en in Utrecht op 16 april.

Programma

13.30 uur Inloop en ontvangst met koffie/thee
14.00 uur

Opening

  • Welkomstwoord Wiebe Draijer (voorzitter SER)
  • Interview met Ton Heerts (voorzitter FNV) en Bernard Wientjes (voorzitter VNO-NCW) door Olga Plokhooij (Adviseurs in Dialoog)
  • Input voor de dialoog: enkele feiten over de huidige arbeidsmarkt -animatievideo
14.45 uur Dialoog
Gesprek in groepen van 10 personen onder begeleiding van een gespreksleider over de vragen: “hoe komen we tot een goed werkende arbeidsmarkt voor iedereen waarbij mensen duurzaam aan het werk blijven, mensen soepel van werk naar ander werk overgaan en mensen zo snel mogelijk vanuit een uitkering weer aan het werk gaan?”
16.45 uur Gezamenlijke uitwisseling en toelichting op vervolgstappen
17.00 uur Borrel