Home | Actueel | Congressen | 2014 | Inspirerende sectorbijeenkomst over arbeidsmarkt

Inspirerende sectorbijeenkomst over arbeidsmarkt

Sectorbijeenkomst Dialoog Toekomst Arbeidsmarkt 
9 april 2014 – SER-gebouw Den Haag

“Hoe verbeteren we samen de arbeidsmarkt?” Deze vraag stond centraal op de sectorbijeenkomst op 9 april bij de Sociaal-Economische Raad (SER). Vertegenwoordigers van de sectoren ICT, Zorg en Bouw gingen in gesprek met elkaar.

De vele aanwezigen in de raadszaal van de SER bogen zich tijdens de sectorbijeenkomst over de volgende kwesties: 

  • Hoe komen we tot een goed werkende arbeidsmarkt voor iedereen waarbij mensen duurzaam aan het werk blijven? 
  • Hoe zorgen we ervoor dat mensen soepel van werk naar ander werk overgaan? 
  • Hoe zorgen we ervoor dat mensen zo snel mogelijk vanuit een uitkering weer aan het werk gaan?

Door de diversiteit in achtergrond van de aanwezigen, van HR-directeuren en zelfstandige ICT-professionals tot werkzoekenden, kwam een rijke dialoog tot stand. Onderwerpen als het belang van goed onderwijs, vastleggen van competenties, gedeelde verantwoordelijkheid, minder vast en minder flex, passeerden de revue. Iedere gast aan tafel bracht zijn persoonlijke ervaringen in.

Alle suggesties werden opgetekend en SER-voorzitter Draijer beloofde dat ze als inspiratie zouden dienen tijdens de commissiebesprekingen over het advies aan het kabinet. “Ik ben zeer onder de indruk van de intensiteit en de rijkheid van ideeën.”

De SER bereidt momenteel een advies voor aan minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) over de Toekomstige Arbeidsmarktinfrastructuur en Werkloosheidswet. De input die bij deze middag is geleverd neemt de commissie mee in haar advies aan de minister.