Ook Zweden zet in op leven lang ontwikkelen

Transitiefondsen in Zweden zorgen voor een goede doorstroming op de arbeidsmarkt. Dat is één van de ervaringen die een Zweedse delegatie met de SER deelde tijdens een werkbezoek op 24 januari 2020.
© SER
De arbeidsmarktparticipatie in dat land ligt hoog, maar wordt op de voet gevolgd door Nederland. De Zweedse transitiefondsen ondersteunen zowel grote als kleine bedrijven in verschillende sectoren. Bij overtolligheid van personeel brengen zij in acht maanden 80 tot 90 procent van de mensen naar een nieuwe baan. Werknemers worden in sommige gevallen eerst geschoold.

Tijdens het werkbezoek gaven Tilburg University en de SER (vakcentrale VCP) presentaties over de situatie in Nederland. Ton Wilthagen (Tilburg University) benoemde een aantal uitdagingen, zoals een hoge groei van het aantal flexibele werknemers en een daling van hun doorstroom naar vast werk. Ook het ontbreken van een systematisch van-werk-naar-werk-systeem is volgens Wilthagen een obstakel. Medewerkers van OVAL en de gemeente Amsterdam deelden op hun beurt ervaringen met van-werk-naar-werk-trajecten in de praktijk.