Week van de werkstress 11 t/m 15 november 2019

In de Week van de Werkstress van 11 t/m 15 november, organiseren bedrijven in het hele land activiteiten om werkstress aan te pakken en het werkplezier te vergroten.
Man bekijkt bouwtekening Foto: Shutterstock
Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op werk gerelateerde psychische ziektes en daardoor vanwege werkstress thuis te zitten of hun werkdruk niet of nauwelijks aan te kunnen.
Wie stress op het werk succesvol aanpakt, zorgt voor meer werkplezier en minder ziekteverzuim.

In de Week van de Werkstress van 11 t/m 15 november, organiseren bedrijven in het hele land activiteiten om werkstress aan te pakken en het werkplezier te vergroten.
Zo worden werkgevers en werknemers gestimuleerd om met elkaar in gesprek te gaan over werkstress en wordt hiermee aandacht besteed aan ongezonde werkdruk en de nadelige gevolgen van werkstress die daaruit voort kan komen.

Het doel van de Week van de Werkstress is dat zo veel mogelijk organisaties preventie van werkstress op de agenda zetten.

Wat is de Week van de Werkstress?

De Week van de Werkstress is een jaarlijkse traditie voor bedrijven en voor de media; het staat bij hen in de agenda. Op de website van OVAL, die deze week organiseert, kunt u een toolkit vinden waarmee u zelf aan de slag kunt om activiteiten te organiseren voor uw organisatie. Zo bevat de toolkit posters om aandacht te vragen voor de Week van de Werkstress, een inspiratiebox met ideeën voor de invulling van een programma tijdens deze week en banners en logo’s die in de eigen communicatie gebruikt kunnen worden.

Meer informatie:

Neem contact met ons op

Loop je ergens tegen aan op het gebied van arbo? Stel een vraag.