Virus joeg JobOn volledig online

JobOn – voorheen DeBroekriem – is een onafhankelijke community voor werkzoekenden, met en zonder baan. JobOn helpt bij het maken van de volgende stap in je loopbaan, of het nu gaat om je eerste baan, een nieuwe baan vanuit werkloosheid of een nieuwe baan vanuit een bestaande baan.
© JobOn

Oprichter Pieter Vermeer: “Voor de coronacrisis kwamen er maandelijks al honderden werkzoekenden bij elkaar bij onze workshops en online activiteiten. Hoewel we nu natuurlijk geen fysieke bijeenkomsten meer organiseren, is het aantal deelnemers juist enorm gestegen. Heel veel mensen die wel werk hebben, maar nu gedwongen thuiszitten (horecamedewerkers bijvoorbeeld) sluiten zich aan om hun vaardigheden op te poetsen. We zijn al door de duizend deelnemers per week heen en dat aantal neemt nog toe. Ik ben daar trots op”.

Loopbaan sturen

JobOn organiseert evenementen en trainingen. Alles online. Thema’s zijn bijvoorbeeld het zelf sturen van je loopbaan, zonder je te laten leiden door verwachtingen van anderen of het inspelen op veranderingen op de arbeidsmarkt. Daarnaast zijn er praktische trainingen zoals sollicitatievaardigheden, onderhandelen of het maken van een elevator pitch.  
Voorheen organiseerde JobOn events op een aantal verschillende plekken in het land. Dat betekende wel dat meestal vooral mensen die niet al te ver weg wonen deelnamen. Omdat alles nu online gaat, zijn alle events en alle trainingen nu voor iedereen makkelijk toegankelijk, waar je ook woont.

Pieter Vermeer: “JobOn draait op vrijwilligers die hun expertise aanbieden. We hebben het nu razend druk, want we willen graag zoveel mogelijk mensen die nu in onzekerheid zitten vanwege de crisis, een steuntje in de rug geven. Daardoor ontwikkelen we onszelf ook. We krijgen steeds meer ervaring met online werken. Voorheen waren dat vooral webinars. Nu wordt het steeds interactiever, met deelsessies, verschillende rondes, opdrachten en online samenwerking”.    

Over JobOn

JobOn is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. Dankzij cofinanciering van Rabobank, LinkedIn en het OranjeFonds is dit burgerinitiatief in 7 jaar tijd uitgroeit tot een landelijke community voor werkzoekenden. Ook dragen veel bedrijven en professionals bij aan het mogelijk maken van de events en de trainingen. Deze worden allen dan ook kosteloos aangeboden. 

Meer over JobOn is te vinden bij de goede voorbeelden en op hun website.