Vervolg op kosteloos ontwikkeladvies en scholing via NL Leert Door

Wie scholing wil volgen, kan dat kosteloos doen met de subsidieregeling NL Leert Door. Deelnemers maken zichzelf zo minder kwetsbaar op de arbeidsmarkt en aantrekkelijker voor hun werkgever. De gratis cursussen en trainingen, die vanaf 1 december 2020 te volgen zijn, zijn te vinden via een handige zoekmachine.
© NL Leert Door

Gratis cursussen

Iedereen van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd kan de gratis cursussen en trainingen volgen. De training of cursus is gericht op het versterken en verbeteren van vaardigheden. Ook kan de opleiding een eerste stap zijn richting omscholing naar een ander beroep. Een overzicht van de verschillende opleidingen is te vinden via de website Hoe Werkt Nederland.

Ontwikkeladvies

Met een ontwikkeladvies krijg je zicht op de arbeidsmarktkansen die er in deze crisis voor je zijn. Loopbaanadviseurs kunnen ondersteunen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing of tips geven bij het zoeken en solliciteren naar werk. In augustus dit jaar ging het loket voor kosteloze ontwikkeladviezen voor het eerst open. Toen werden er in amper vier weken 22.000 adviezen aangevraagd. Op 1 december 2020 kwamen opnieuw 50.000 ontwikkeladviezen beschikbaar.

Update 2 december: inmiddels zijn alle beschikbare ontwikkeladviezen benut.

Bekijk de website van Hoe Werkt Nederland voor meer informatie over ontwikkeladviezen.