Tunesische delegatie wil leren van sociale dialoog in Nederland

De Tunesische minister van Sociale Zaken, Mohamed Trabelsi, bracht samen met vertegenwoordigers van Tunesische sociale partners op 23 april een bezoek aan de SER. De delegatie is voor een driedaags bezoek in Nederland. Het opzetten van de sociale dialoog in Tunesië staat hierbij centraal.
Tunesische delegatie bij de SER. © Dirk Hol

SER-voorzitter Mariëtte Hamer: “De sociale dialoog kan zorgen voor stabiliteit – in de politiek en in de samenleving – door draagvlak te creëren. Naar elkaar luisteren en het uitwisselen van argumenten is een krachtig mechanisme om wijsheid te bevorderen.”

Kennisuitwisseling

Tijdens het bezoek aan ons land wordt kennis uitgewisseld over de manier waarop werkgevers, werknemers en de overheid samenwerken om sociaaleconomische vraagstukken op te lossen. Voorzitter Mariëtte Hamer, algemeen secretaris Véronique Timmerhuis en directeur Economische Zaken Marko Bos gaven een toelichting op de werkwijze van de SER. De Tunesische delegatie bezoekt ons land op verzoek van het Tunesische kantoor van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) en de Tunesische regering.

Driedaags bezoek

De delegatie brengt ook een bezoek aan minister Koolmees van SZW en sociale partners. Op dinsdag wordt bij de SER een programma georganiseerd door CNV Internationaal. De delegatie zal spreken met vertegenwoordigers van CNV, FNV en VNO-NCW. Daarbij is nadrukkelijk aandacht voor de jongerenvertegenwoordigers. Op woensdag gaat de delegatie op werkbezoek om een voorbeeld van de sociale dialoog in de praktijk te ervaren.

Mohamed Trabelsi Minister van Sociale Zaken van Tunesië en Algemeen secretaris van de SER Véronique Timmerhuis.