Online sessie: zowel werkgever als werknemer gebaat bij skills

Een aantrekkelijk werkgever zijn en makkelijker nieuw talent vinden én behouden? Skills-gericht denken speelt daarin een grote rol. In een sessie van Huis van het Werk op 10 juni gaat onder andere dr. Jos Sanders (lector HAN) er op in: “Het is belangrijk dat je gemakkelijk binnen de arbeidsmarkt kunt ‘reizen’."
vrouwen aan laptop © Unsplash

Beter inzicht krijgen in de skills-set van medewerkers is volgens Sanders niet alleen van belang om reizen over de arbeidsmarkt makkelijker te maken. Het draagt ook bij aan duurzame inzetbaarheid én beter gebruik van het menselijk kapitaal in een organisatie. “Het in kaart brengen en zichtbaar maken van iemands actuele skills-set geeft mensen meer vertrouwen in het eigen ontwikkelingsvermogen. Daardoor ontstaat meer animo om scholing te blijven volgen en dat vergroot weer de waarde voor een werkgever én de eigenwaarde”, aldus Sanders. 

Online sessie

Op 10 juni 2021 organiseert Huis van Werk een online sessie over skills en talent, met bijdragen van McDonald’s, Jumbo Monique en GOODZO. De bijeenkomst wordt gehouden tussen 14.00 en 16.15 uur. Lees meer op de website van Huis van het Werk.

Huis van het Werk is één van de initiatieven in het landelijk netwerk van regionale LLO-projecten.