Vind een passende baan met serious gaming

Via een app jezelf naar een baan gamen: dat is hoe PlaytoWork mbo’ers met werkgevers koppelt. Door inzicht te krijgen in hun hard en soft skills wordt het voor deelnemers gemakkelijker om een baan te vinden die bij ze past. Dat leidt soms tot verrassende matches.
© PlaytoWork

PlaytoWork koppelt nu ruim 55.000 mbo’ers en werkgevers aan elkaar door het spelen van serious games. Via een app bouwen mbo’ers een profiel op met informatie over hun hard skills (zoals opleidingen) en soft skills (zoals karaktereigenschappen). Deze gegevens maken het makkelijker om bewuste keuzes te maken voor een passende baan.

Makkelijker kandidaten vinden

Op basis van hun profiel krijgen deelnemers vacatures aangeboden en komt een kwalitatief goede match tot stand. Werkzoekenden kunnen rechtstreeks solliciteren via Whatsapp, e-mail of telefoon. Werkgevers ervaren het initiatief als een uitkomst, omdat ze zo gemakkelijker mbo-kandidaten kunnen vinden en meer informatie hebben over de sollicitant. 

Max Boodie, CEO PlaytoWork: “Soft skills en een goede kop erop worden steeds belangrijker ten opzichte van een opleiding en wat je aan kennis hebt opgedaan. We krijgen enthousiaste reacties van bedrijven die met PlaytoWork werken. Zij vinden het een vernieuwende manier om passende kandidaten te vinden.”

Studieadvies

Naast het vinden van werk is ook scholing en ontwikkeling onderdeel van het platform. Een voorbeeld is de toepassing PlaytoSchool. Studenten krijgen daarbij studieadvies en begeleiding bij hun loopbaanontwikkeling. Ze krijgen bijvoorbeeld hulp rondom persoonlijk profileren en de mogelijkheid op zoek te gaan naar passende stages bij de beroepspraktijkvorming (BPV).

De aanpak van PlaytoWork bracht het een finaleplaats op bij de Blue Tulip Awards in 2020. In de categorie Working & Living streed het initiatief tegen ruim 80 andere innovaties. Daarbij werd het bedrijf door deskundigen en een vakjury beoordeeld als één van de meest innovatieve bedrijven in Nederland. Bekijk voor meer informatie de initiatiefpagina.