Kosteloos ontwikkeladvies of scholing met NL Leert Door

Als werkende of werkzoekende ontwikkeladvies krijgen bij een gekwalificeerde loopbaanadviseur? Vanaf 1 augustus 2020 is gratis ontwikkeladvies van NL Leert Door beschikbaar.
© Shutterstock

Het ontwikkeladvies begint met een arbeidsmarktscan. Dit geeft inzicht in de kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt, maar ook welke (bij)scholing aansluit bij de ervaringen en wensen van de deelnemer.

Gratis scholing

Vanaf oktober 2020 is het ook mogelijk om een gratis (online) scholingstraject te volgen. Dit kan bestaan uit een kortdurende cursus, vakgerichte bijscholing, vakgerichte module of oriëntatie op omscholing. De subsidieaanvraag voor loopbaanadvies en scholingskosten wordt gedaan door de adviseur of opleider. Deelnemers hoeven dus geen geld voor te schieten.

Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd kan gebruikmaken van de regeling NL Leert Door. Voor het programma is in totaal 50 miljoen euro beschikbaar gesteld. Werkgevers die gebruik maken van de NOW 2-regeling, kunnen hun werknemers op het programma wijzen.

Bekijk voor meer informatie de website HoewerktNederland.nl.