Nationale Skills Strategie - Skills Challenges workshop: exploring good practices Evenement

Samen met de OESO en rijksoverheid organiseerde de SER op 8 september de derde en laatste dialoogbijeenkomst Nationale Skills Strategie. Tijdens deze bijeenkomst was er veel aandacht voor voorbeelden en ‘best practices’ uit binnen- en buitenland.

Tijdens de voorgaande bijeenkomsten had de OESO de belangrijkste uitdagingen op skillsgebied in kaart gebracht. Aan de hand van opdrachten gingen deelnemers actief aan de slag met deze uitdagingen.

In een dynamische economie en arbeidsmarkt worden skills steeds belangrijker. Daarom zijn het kabinet en de SER in 2016 gezamenlijk gestart met het ontwikkelen van een nationale skills-strategie. De OECD ondersteunt dit proces met het skills strategy framework dat eerder is toegepast in onder andere Noorwegen en Oostenrijk. Dit framework biedt een strategische benadering bij het ontwikkelen, activeren en effectief benutten van skills en het verder versterken van het skills-systeem.

Meer informatie

Wilt u meer weten over Nationale Skills Strategie? Ga dan naar de themapagina of kijk in de evenementenkalender of er binnenkort een bijeenkomst over dit thema georganiseerd wordt.