Mariëtte Hamer winnaar Eberhard van der Laan Mediation Award 2020

SER-voorzitter Mariëtte Hamer heeft de Eberhard van der Laan Mediation Award 2020 ontvangen. Dat is vanmiddag bekend gemaakt tijdens het online event ‘Overheid’ van de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv), dat ter gelegenheid van de Week van de Mediation werd georganiseerd.
SER-voorzitter Mariëtte Hamer winnaar Eberhard van der Laan Mediation Award 2020

"SER-voorzitter Mariëtte Hamer is een strategische- en aanhoudende verbinder. Bij uitstek is zij in staat mensen bij elkaar te brengen. Hamer kan goed inschatten wat in een proces gebeurt en weet daar meteen op in te springen. Haar drijfveer is om eenieder beter op de arbeidsmarkt en in de samenleving te laten participeren", aldus Julia Gerlach, voorzitter van de NMv.

Direct bij haar aantreden als voorzitter van de SER heeft zij het initiatief genomen tot de oprichting van het SER-Jongerenplatform. Zij heeft als SER-voorzitter de onderhandelingen over het nieuwe pensioenstelsel in goede banen geleid. Bij het uitbreken van de coronacrisis riep ze de ‘knappe koppen’ van Nederland bij elkaar in de Denktank Coronacrisis, om het kabinet te voorzien van breed gedragen adviezen. Een andere mijlpaal is het SER-advies Diversiteit in de top, tijd voor versnelling, dat integraal door het kabinet werd overgenomen. Hamer noemde het tijdens de uitreiking een grote eer om de award in ontvangst te mogen nemen. Daarnaast sprak zij met de voorzitter van de NMv over haar werkzaamheden.

De Eberhard van der Laan Mediation Award geldt als de opvolger van de NMv Mediation Impact Award en is vernoemd naar de eerste winnaar. De in 2017 overleden oud-burgemeester van Amsterdam geldt als een van de grondleggers van mediation in Nederland. Zo liet hij als burgemeester honderden ambtenaren trainen in mediationvaardigheden. Met het uitreiken van deze award wil de NMv bijzondere aandacht schenken aan mensen die door hun optreden en persoonlijkheid een verbindende rol in de samenleving spelen.

Zie ook de website van de NMv