Kick-off maand van de medezeggenschap: maak kennis met de MZ-partijen!

November is de ‘Maand van de Medezeggenschap’. Deze maand is er om aandacht te vragen voor de belangrijke positie die medezeggenschap inneemt in vele organisaties. Tijdens deze maand worden door verschillende partijen uit de medezeggenschap workshops en/of sessies georganiseerd waar je aan kan deelnemen.

or leden aan het vergaderen tijdens Maand van de Medezeggenschap © Shutterstock

Aftrap 1 november 16.00 uur
Op 1 november is van 16.00 tot 17.00 uur de aftrap van de Maand van de Medezeggenschap met het webinar ‘Kick-off maand van de medezeggenschap: maak kennis met de mz-partijen’, onder leiding van prof. mr. Evert Verhulp, hoogleraar arbeidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam en voorzitter van de SER-commissie Bevordering Medezeggenschap.

Interviews over rol in de medezeggenschap
Er zijn diverse organisaties die zich actief met medezeggenschap bezighouden en die graag hun kennis delen. Evert interviewt zes vertegenwoordigers van die organisaties over hun rol in de medezeggenschap. Ook kom je te weten waarvoor je bij hen terecht kunt. De volgende organisaties komen aan het woord: Branchevereniging Medezeggenschap (BVMZ), Beroepsvereniging voor Medezeggenschapsprofessionals (BVMP), Stichting Onderzoek Medezeggenschap (SOMz), Nederlandse Vereniging voor Medezeggenschap (NVMz), Stichting MultiNationale Ondernemingsradenoverleg (MNO), Vereniging van Ambtelijk Secretarissen van Medezeggenschapsorganen in Nederland (VASMO).