“Leven Lang Ontwikkelen is als beweging niet meer te stoppen”

Onder het motto ‘Jij maakt het mogelijk’ vond de landelijke conferentie Leven Lang Ontwikkelen plaats. SER-voorzitter Mariëtte Hamer leidde de plenaire delen van de conferentie, ook minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap was aanwezig.
SER-voorzitter Mariëtte Hamer spreekt op de Conferentie Leven Lang Ontwikkelen op 27 november 2019 © Blad in 1 Dag

Het animo voor de conferentie is erg groot. “De conferentie was in no time overtekend. Het onderwerp leven lang ontwikkelen begint steeds meer te leven en is niet meer te stoppen”, zegt Mariëtte Hamer, namens de SER, aanjager van leven lang ontwikkelen.

Ruim 500 gasten kwamen bij elkaar om kennis uit te wisselen, elkaar te inspireren en elkaar te ontmoeten. Circa 50 bedrijven en organisaties namen de gasten in evenzoveel workshops mee in hun ervaringen en ideeën met betrekking tot leven lang ontwikkelen. De conferentie werd geopend met een speciale videoboodschap

Beweging op gang gebracht

Mariëtte Hamer: “Het grote animo voor deze conferentie illustreert dat we op de goede weg zijn met leven lang ontwikkelen. De beweging is op gang gebracht: het moet leuk en gemakkelijk zijn om je te blijven ontwikkelen, naast je dagelijks leven, werk of gezin. Ook voor mensen voor wie dat minder vanzelfsprekend of gemakkelijk is. Er zijn veel goede initiatieven voor leven lang ontwikkelen opgezet. Het is heel mooi dat zoveel vandaag hun ervaringen en lessen met ons willen delen.”

Actie-agenda Leven Lang Ontwikkelen

De conferentie werd gezamenlijk georganiseerd door de Sociaal-Economische Raad, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het ministerie van Economische zaken en Klimaat. De SER zet zich met de Actie-agenda Leven Lang Ontwikkelen in voor leven lang ontwikkelen. In het snel groeiende netwerk sluiten steeds meer organisaties en bedrijven zich aan om ontwikkeling de normaalste zaak van de wereld te maken.

Een terugblik op de dag is te zien in het e-magazine.