Nieuwe website SER Topvrouwen is live!

De website Topvrouwen.nl gaat verder als SER Topvrouwen en maakt vanaf vandaag deel uit van het programma Diversiteit en Inclusie van de Sociaal-Economische Raad (SER). Het doel blijft onveranderd: zorgen voor een betere doorstroom van vrouwen naar de top van het bedrijfsleven.

nieuwe topvrouwen website op verschillende devices © SER
De activiteiten van SER Topvrouwen richten zich op het versnellen van het tempo en het realiseren van meer diversiteit in de top en subtop. Dit gebeurt onder meer door vrouwen met talent en ambitie op te nemen in de database van SER Topvrouwen.nl en daarmee de groep hooggekwalificeerde board-ready vrouwen in Nederland zichtbaar te maken. Ook organiseert SER Topvrouwen speeddates en netwerkevents. De slagkracht en zichtbaarheid van SER Topvrouwen wordt aanmerkelijk vergroot door onderdeel te worden van de SER.

Database met topvrouwen

Door vrouwen met talent en ambitie op te nemen in de database wil SER Topvrouwen de doorstroom van vrouwen naar topposities een impuls geven. De database staat open voor vrouwen met relevante werkervaring in het bedrijfsleven of (semi)publieke organisaties in een rol op bestuurs-, directie- of executiveniveau.

Bedrijven, organisaties en executive searchbureaus die zich hard willen maken voor meer vrouwen op topposities, kunnen de database van SER Topvrouwen raadplegen.

Espresso-link

Net als op de vorige website maakt SER Topvrouwen gebruik van de Espresso-link. Topvrouwen die met hun profiel zijn opgenomen in de database kunnen middels deze tool op een unieke manier werken aan het uitbreiden van hun netwerk: zij kunnen een koffieafspraak maken met een van de deelnemende topbestuurders. Ze krijgen op deze manier de kans zich face-to-face zichtbaar te maken en zittende topbestuurders komen op een eenvoudige, ongedwongen en vrijblijvende manier in aanraking met vrouwelijk toptalent. Zo wordt ieders netwerk verrijkt.

Actualiteit

Naast het laatste actuele nieuws over diversiteit op de werkvloer plaatsen we ook regelmatig interviews met topbestuurders over dit onderwerp.

In de rubriek SER Topvrouw uitgelicht! zijn we benieuwd naar de verhalen van vrouwen uit onze groeiende database.

We laten zien welke vrouwen er benoemd zijn in topfuncties. De lijst wordt bijna dagelijks aangevuld met nieuwe namen.

Feedback

Bij de integratie van de oude website naar de SER-website stond gebruiksgemak voorop. We hopen dat je dit ook zo ervaart. Achter de schermen blijven we de website verder optimaliseren en aanvullen. Tips en feedback zijn altijd welkom. Graag zelfs!