Kohnstammlezing 2020: Samen leven, samen scholen

De Kohnstammlezing 2020 door Mariëtte Hamer kan, in verband met het coronavirus, niet doorgaan op de gebruikelijke wijze. De lezing kan hieronder wel gedownload worden. De geplande podcast opname wordt uitgesteld en zal op een later tijdstip worden gedeeld.

Mariëtte Hamer, Oud-voorzitter SER © Angeline Swinkels

De samenleving stelt hoge eisen. Iedereen moet zich blijven ontwikkelen om uitdagingen van de toekomst aan te kunnen. De verantwoordelijkheid voor die ontwikkeling hebben we voor een groot deel bij het onderwijs gelegd. De samenleving staat vooral aan de zijlijn en heeft steeds meer verwachtingen van het onderwijs. Kan de samenleving zich nog afzijdig houden? Past dat bij de brede verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van mensen? Hoe zou de samenwerking tussen onderwijs en samenleving er ook uit kunnen zien? In haar lezing ‘Samen leven, samen scholen’, stelt Mariëtte Hamer de relatie tussen onderwijs en samenleving centraal.

Download de volledige tekst van de Kohnstammlezing ‘Samen leven, samen scholen’

Podcast uitgesteld

Zoals eerder aangegeven kan de Kohnstammlezing vanwege de coronacrisis dit jaar niet plaatsvinden in de aula van de Universiteit van Amsterdam. Het organiserend comité had een alternatieve oplossing gezocht om de lezing in de vorm van een podcast onder de aandacht te brengen. Gezien de aangescherpte maatregelen tegen het coronavirus door het kabinet ziet het comité– ondanks alle inspanningen en voorbereidingen - toch af van een podcast opname. Deze wordt uitgesteld en later gedeeld.