Oud-werkgeversvoorzitter Hans de Boer overleden

Hans de Boer, oud voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW en oud vice-voorzitter van de Sociaal-Economische Raad is op 18 januari 2021 overleden. Hij overleed aan de gevolgen van een hersenbloeding op een veel te jonge leeftijd van 66 jaar.
Hans de Boer Hans de Boer | © Jeroen Poortvliet

De Boer zat in totaal meer dan 11 jaar in het dagelijks bestuur van de Sociaal-Economische Raad, van 1997-2003 als voorzitter van MKB-Nederland en later tussen 2014-2020 als voorzitter van VNO-NCW.

De SER heeft met diepe verslagenheid en groot verdriet kennisgenomen van het onverwachte overlijden van Hans de Boer. Mariëtte Hamer, voorzitter SER: “Hans heeft veel betekend voor de polder. Naast zijn inzet voor de economie van Nederland was hij ook een zeer sociaal bewogen man, misschien wel meer dan zichtbaar was. ‘Waar je wiegje stond, moet niet uitmaken voor je toekomst’ was een belangrijke leidraad voor hem. Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw Klaske, zijn kinderen en familie. Wat zullen we hem missen.”

Belangrijke rol pensioenakkoord en diversiteit

Hans de Boer speelde een belangrijke rol voor de SER en de Stichting van de Arbeid, onder meer bij de totstandkoming van het pensioenakkoord en zijn stimulerende rol ten aanzien van meer vrouwen in de top van het bedrijfsleven. Vanwege de coronacrisis bleef hij enkele maanden langer aan als werkgeversvoorzitter waarbij hij eensgezind met de vakbeweging optrok om Nederland door de crisis te trekken. ‘We weten niet hoe lang de crisis duurt, we weten wel dat we ons land er met z’n allen doorheen moeten slepen. Laten we de moed erin houden’, zei hij vorig jaar in SERmagazine.