‘Het gesprek overtrof mijn verwachtingen’

Topvrouw Daisy Rood nam deel aan de Espresso-link: ‘Het gesprek overtrof mijn verwachtingen’

© Royal HaskoningDHV

Topvrouw Daisy Rood nam deel aan de Espresso-link: 
‘Het gesprek overtrof mijn verwachtingen’

U heeft via onze website een afspraak gemaakt met een van de topbestuurders. Met wie bent u in gesprek gegaan en waarom koos u voor hem of haar?
“Met Tjalling Tiemstra. We kennen elkaar uit het verleden. De Espresso-link was een goede aanleiding om het contact aan te halen.” 

Hoe is het gesprek verlopen?
“We gingen het gesprek allebei heel open in. Die openheid, gecombineerd met onze zelfkennis, leergierigheid en kwetsbaarheid leverde een fijne mix op van snel to the point komen en ruim de tijd nemen voor zelfreflectie, scherpe observaties, inspiratie en nieuwe inzichten. Het gesprek overtrof mijn verwachtingen.”  

Wat houdt u over aan het gesprek: zijn er concrete afspraken of acties uit voortgekomen, adviezen waarmee u geholpen bent?
“Nieuwe inzichten en focus ten aanzien van mijn profilering en ambitie, en concrete vervolgstappen met betrekking tot additionele rvc/rvt rollen is het voornaamste dat ik meeneem uit het gesprek. Welke woorden passen bij mijn profilering? Welke ‘taal’ wordt het beste begrepen? Daarover hebben we het uitgebreid gehad.”

Heeft u wellicht advies voor andere deelnemers, hoe benut je een dergelijk kort en krachtig gesprek optimaal?
“Denk goed na over je vraag; waarover zou je willen sparren en waarom? Zoek daar een gesprekspartner bij en benader hem of haar vervolgens met die vraag en context.”

Topvrouwen.nl wil met de Espresso-link op een laagdrempelige manier contact tussen topvrouwen en topbestuurders/toptoezichthouders mogelijk maken. Slagen we in die opzet?
“Ja, absoluut! De lijst van topbestuurders en toptoezichthouders mag wat mij betreft nóg langer en diverser zijn. Ik raad Topvrouwen.nl aan om ook topbestuurders en toezichthouders van relatief ‘nieuwe’ bedrijven, zoals Adyen en Coolblue, actief te benaderen en aan het lijstje toe te voegen.”