Organisaties zetten bhv’ers in het zonnetje op 7 november

Op maandag 7 november 2022 is het de Dag van de BHV. Organisaties zetten dan de circa 500 duizend bedrijfshulpverleners (bhv’ers) in Nederland in het zonnetje. Dit doen zij met diverse activiteiten op de werkvloer. Zij bedanken daarmee alle bhv’ers voor hun werk en inzet en vragen aandacht voor het belang van bhv.

dag van de bhv © Dag van de BHV

Ga voor meer informatie naar de Dag van de BHV.

Hé, heb jij al bhv op je werk? Bekijk de SER-handreiking bhv

Het SER Arboplatform heeft samen met het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV) een animatievideo gemaakt over de handreiking bhv. Hierin leggen we uit wat bhv is en hoe elke organisatie bhv kan opzetten, ook bedrijven in het mkb. In de handreiking wordt theorie rond bedrijfshulpverlening gekoppeld aan de praktijk binnen branches.

Bekijk de video.

In de handreiking staat bijvoorbeeld:

• hoeveel bhv’ers je nodig hebt; 
• wanneer zij aanwezig moeten zijn;
• welke opleiding zij moeten hebben en;
• hoe vaak zij moeten trainen.

De SER-handreiking bhv is bedoeld voor ieder bedrijf en mkb-bedrijven in het bijzonder. Of je nu werkgever, werknemer, preventiemedewerker of or-lid bent.

Wil je meer weten over bhv? Of heb je vragen over bhv? Ga dan naar het dossier bedrijfshulpverlening.

Relevant nieuws


Wat is het SER Arboplatform?

De SER ziet het als zijn taak om goede arbeidsomstandigheden in Nederland te stimuleren. Het SER Arboplatform is het centrale punt van sociale partners over gezond en veilig werken. Werkgevers, werknemers en arbo-deskundigen kunnen er terecht voor al hun arbo-vraagstukken.
 
Wil je weten wat er in de Arbowet staat en hoe je deze toepast?