Bibliotheek ondersteunt bij ontwikkeling

Alle inwoners van Nederland kunnen sinds april aan de slag met online trainingen om hun soft skills en digitale vaardigheden te versterken. De KB, de nationale bibliotheek, en online opleider SkillsTown zijn een samenwerking aangegaan waarin zij via de Bibliotheek 28 trainingen aanbieden.
© Shutterstock

Het initiatief is gestart tijdens de coronacrisis om mensen te ondersteunen hun tijd thuis goed te besteden. Met de online cursussen kunnen deelnemers hun vaardigheden verbeteren op het gebied van timemanagement, communicatie, productiviteit, digitale vaardigheden en talen. Verder omvat het aanbod onder meer cursussen digitale fotografie, yoga en mindfulness, sporten en bewegen, gezond eten, een cursus Geluk en meer.

Soft skills en digitale vaardigheden

Online opleider SkillsTown biedt de inspirerende trainingen. Iedere Nederlander kan via de Bibliotheek of rechtsreeks via de KB gratis toegang aanvragen tot de 28 online trainingen, en kan deze tot en met het einde van dit jaar volgen. Aanmelden kan via de website van de KB. Het aanbod geldt voor iedereen, dus ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek.

Gebruikers

Inmiddels hebben ruim 5.500 mensen een account aangevraagd en zijn er 2.115 actieve gebruikers. Samen hebben zij ruim 4.000 modules gevolgd en 305 certificaten behaald. Nu de fysieke dienstverlening in de bibliotheken weer aan het opstarten is, gaan experimenten met vormen van blended learning van start. Dit krijgt in het najaar meer vorm.

Lees meer
Kijk voor informatie over de samenwerking op de website van de Bibliotheek, of neem contact op met Maaike Toonen via maaike.toonen@kb.nl.

Zie ook GoodHabitz via JobOn, een e-learningprogramma voor bezoekers en vrijwilligers van bilbiotheken.