Lente-editie SER Topvrouwen TV News Update

De SER komt naar aanleiding van Internationale Vrouwendag met een nieuwe editie van SER Topvrouwen TV. In de uitzending praten we je bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van diversiteit en inclusie en over ontwikkelingen binnen het SER programma Diversiteit en Inclusie: in de uitzending introduceert SER-voorzitter Mariëtte Hamer de Raad van Advies van SER Topvrouwen, met prominenten uit bedrijfsleven, wetenschap en vakbeweging.

SER tv-show © SER
Rond Kerst 2020 zag je de allereerste uitzending van SER Topvrouwen TV, gepresenteerd door Sacha de Boer. Ook de lente-editie wil je niet missen. De Boer gaat met bekende gasten in op de laatste ontwikkelingen op het vlak van diversiteit en inclusie. Daar is meer dan genoeg aanleiding toe: Stichting Topvrouwen werd op 31 december 2020 opgeheven en ging verder als SER Topvrouwen onder de vlag van de SER, slagvaardiger dan ooit. Hoe staat het ervoor met de integratie en welke synergievoordelen levert de krachtenbundeling op? Wat zijn de laatste ontwikkelingen rond het in 2021 verwachte wettelijke ingroeiquotum? En wat kun je de komende maanden verwachten van het SER programma Diversiteit en Inclusie? Welke webinars en andere (online) activiteiten worden georganiseerd?

Prominente ambassadeurs

In de lente-editie van SER Topvrouwen TV maakt SER-voorzitter Mariëtte Hamer tevens bekend welke ambassadeurs zitting hebben in de nieuwe Raad van Advies van SER Topvrouwen, om zich vanuit die positie hard te maken voor meer diversiteit in de top en subtop van het Nederlandse bedrijfsleven. Het gaat om prominenten uit bedrijfsleven, wetenschap en vakbeweging. Sacha de Boer interviewt de voorzitter van de RvA en een tweetal leden: hoe gaan zij bedrijven en organisaties stimuleren en wat is er nog nodig om een kritische massa aan de top te bereiken?

De krachtenbundeling, een nieuw governancemodel en een bredere visie op de Topvrouwen database: SER Topvrouwen is duidelijk een nieuwe fase ingegaan.

Bekijk de lente-editie van SER Topvrouwen TV hieronder: