Grote bedrijven gaan 3500 vluchtelingen in dienst nemen

De komende twee jaar komen er 3500 banen bij voor vluchtelingen. Dat beloofden vijftien Nederlandse bedrijven deze week.
Automonteur werkt onder auto aan uitlaat © Shutterstock

Onder de bedrijven zijn onder andere ING, Shell, Philips en Accenture. De belofte werd gedaan tijdens de Dutch Business Summit on Refugees op 8 april.

Kansen bieden

De bedrijven starten ook opleidingstrajecten en hulpprogramma’s in binnen- en buitenland. Hiermee hopen de bedrijven vluchtelingen kansen te bieden en op weg te helpen naar een zelfstandig bestaan.

Internationaal initiatief

De Dutch Business Summit werd georganiseerd door Tent Partnership for Refugees, een internationaal privaat initiatief om vluchtelingen aan werk helpen. Bekende mensen uit de zakenwereld zoals Wiebe Draijer (Rabobank), Paul Polman (Unilever) en Irine Gaasbeek (Accenture) waren bij de bijeenkomst betrokken.

Weinig werkenden

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat maar 11 procent van de vluchtelingen sinds 2014 een baan heeft gevonden. Niet als werknemer, maar ook niet als zelfstandig ondernemer. Dit betekent dat een groot deel van deze groep afhankelijk is van een bijstandsuitkering. 

 

Meer informatie: