Een werkende toekomst voor iedereen Evenement

Naar een transitieagenda voor de arbeidsmarkt van de toekomst. Deze en andere vragen staan centraal tijdens de bijeenkomt ‘Een werkende toekomst voor iedereen’ die de SER in samenwerking met NL2025 organiseert.

Transitieagenda

Globalisering, technologische innovaties en veranderende wensen en behoeften van mensen zijn enkele van de ontwikkelingen die grote gevolgen hebben voor de arbeidsmarkt.

Een deel van de werkenden profiteert van deze ontwikkelingen, maar voor een ander deel dreigen deze ontwikkelingen veel te snel te gaan. Hoe komen we tot een werkende toekomst voor iedereen? Met deze bijeenkomst willen de SER en NL2025 organisaties, bedrijven, initiatieven en personen die zich bezighouden met het thema ‘toekomst van de arbeidsmarkt’ bijeenbrengen en verbinden en een bijdrage leveren aan een transitieagenda voor de toekomst van de arbeidsmarkt.

De opbrengsten van de bijeenkomst worden benut voor onder meer het werk van de SER en van de commissie Regulering van werk (commissie Borstlap) in het denkproces over de toekomst van de arbeidsmarkt.

Wat gaan we doen?

Stijn Broecke van de OECD spreekt vanuit internationaal perspectief over de toekomst van de arbeidsmarkt en Hans Borstlap over de eerste opbrengsten van de commissie Regulering van werk. Zij vertellen over de uitdagingen, dilemma’s en oplossingen om te komen tot een werkende toekomst voor iedereen. Daarna gaat u onder leiding van deskundigen (o.m. Pim van der Feltz - CEO Google NL en Wieteke Graven – partner McKinsey & Company) in dialoog met elkaar om bij te dragen aan een transitieagenda voor de arbeidsmarkt van de toekomst.

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de toekomst van de arbeidsmarkt, zoals vertegenwoordigers uit de kring van werkgevers en werknemers en zelfstandigen, overheid, kennisinstellingen en wetenschap.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Ga dan naar de themapagina of kijk in de evenementenkalender of er binnenkort een bijeenkomst over dit thema georganiseerd wordt.