FastSwitch conferentie Evenement

Hoe kunnen we de tekorten op de arbeidsmarkt helpen terugdringen via van-werk-naar-werk-trajecten gericht op omscholers? Op donderdag 23 juni organiseert FastSwitch, een initiatief van de Vereniging Hogescholen, een conferentie om in gesprek te gaan over de benodigde acties.

Structurele personeelstekorten in sectoren als de zorg, techniek, bouw, IT en onderwijs staan onze stevige ambities op het gebied van energie en klimaat, digitalisering en brede welvaart in de weg. Met alleen de instroom vanuit het initiële onderwijs komen we er niet. Juist de zij-instroom via van- (geen)werk-naar-werk trajecten (VWNW) kan het verschil maken. Bij omscholing en zij-instroom komt veel kijken en er is nog veel ruimte voor verbetering.

Programma

Verschillende experts komen aan het woord in een plenair programma. Daarna volgen break-out sessies per tekortsector. Sprekers zijn o.a.:

• Radboud Dam, programmamanager FastSwitch
• Ron de Mos, voorzitter CA-ICT
• Nienke Meijer, Co-Founder van Stichting De Buitenboordmotor en o.a. supervisory board member (PostNL, Deloitte Nederland)
• Prof. dr. Henri de Groot, hoogleraar Regionaal Economische Dynamiek aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en plaatsvervangend kroonlid SER. Vanuit de SER is hij betrokken bij advisering over arbeidsmarktkrapte en de grote maatschappelijke opgaven.

Voor wie

Mensen werkzaam in het onderwijs, LLO-portefeuillehouders, beleidsmakers en vertegenwoordigers van sociale partners.

Fysiek en online

De fysieke conferentie (beperkt aantal plekken) start om 12.00 uur in Prodentfabriek Amersfoort. De livestream start om 13.00 uur. Aanmelden kan via deze website.