Werkconferentie Robotisering en Arbeidsmarkt Congres

Vrachtwagenchauffeurs worden ingehaald door de zelfrijdende auto, caissières door de zelfscan en vertalers door de vertaalcomputer: het is niet moeilijk om voorbeelden te bedenken van technologie die menselijke arbeid verdringt. Veel moeilijker is het om met voorbeelden te komen van taken, beroepen en bedrijven die erbij zullen komen. Hoe gaan bedrijven en instellingen nu al om met de onzekerheid rondom het werk van de toekomst en hoe wordt er geanticipeerd op veranderingen?

Om antwoord te krijgen op deze en andere vragen, organiseerde de SER een werkconferentie waarin praktijkvoorbeelden centraal stonden. De SER haalde met deze conferentie input op voor het advies over robotisering en arbeidsmarkt. In dit advies gaat de SER in op de mogelijke effecten van de technologische ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de arbeidsverhoudingen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over robotisering en arbeidsmarkt? Ga dan naar de themapagina of kijk in de evenementenkalender of er binnenkort een bijeenkomst over dit thema georganiseerd wordt.