Ondertekening IMVO Verantwoord Goud Evenement

In de afgelopen periode is door bedrijven en brancheorganisaties in de goudsector, de overheid, vakbonden en ngo’s gewerkt aan afspraken voor een verantwoorde waardeketen. Gefaciliteerd door de SER, onder onafhankelijk voorzitterschap van Giuseppe van der Helm, hebben deze besprekingen geleid tot de ‘Agreement on International Responsible Business Conduct of Companies in the Netherlands with Gold or Gold Bearing Materials in their Value Chains’ (het ‘IMVO-convenant Verantwoord Goud’).

Op maandag 19 juni is het convenant kort toegelicht en ondertekend door de partijen; ministerie van Buitenlandse Zaken, FNV, Hivos, IUCN NL, Solidaridad, UNICEF, Closing the Loop, Cookson Drijfhout, Fairphone, Lucardi, Philips, Sims Recycling, Schöne Edelmetaal en de Federatie Goud en Zilver (FGZ) een overkoepelend organisatie van de Nederlandse Juweliers en Uurwerkbranche (NJU) en de vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ).

Meer informatie

Meer weten over het IMVO-convenant goud? Kijk op de themapagina of ga naar de website www.imvoconvenanten.nl/goud Of kijk op de evenementenagenda voor een actueel overzicht van de bijeenkomsten voor dit thema.